Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Kristie Raaijmakers Fotografie zijn van toepassing op alle opdrachten die door Kristie Raaijmakers worden uitgevoerd.

N.B. Bij een opdracht voor bruidsfotografie wordt een opdrachtovereenkomst gemaakt. De voorwaarden die daarin worden overeengekomen gelden voor bruidsfotografie primair. Zaken die in de overeenkomst niet besproken worden, worden nageleefd volgens de algemeen voorwaarden.

Laatst aangepast op: 11-10-2014

Betalingen

 • Betalingen dienen, bij voorkeur contact, te worden voldaan op de dag van de fotoshoot. Pas na ontvangst van de betaling zal de fotoselectie waaruit een keuze gemaakt kan worden, geleverd worden aan de klant.

 • Fotoafdrukken die extra besteld worden, moeten vooraf betaald worden. Pas na ontvangst van de betaling zullen de fotoafdrukken besteld worden.

Fotoselectie

 • Kristie Raaijmakers Fotografie maakt een selectie van de gemaakte foto's.
  Bij een portretfotoshoot ontvangt u minstens tien nabewerkte foto's in lage resolutie met logo per e-mail.
  Bij een newbornshoot ontvangt u minstens vijftien nabewerkte foto's in lage resolutie met logo per e-mail.
  De fotoselectie waaruit gekozen kan worden, wordt binnen 14 dagen na de opdracht digitaal aan de klant geleverd.
  Indien de foto's met spoed benodigd zijn, kan dat vooraf besproken worden en worden daar afspraken over gemaakt.

Producten

 • Fotoafdrukken en -vergrotingen worden besteld bij een profesionele fotovakcentrale. De fotoafdrukken worden geproduceerd op hoge kwaliteit. Indien de fotoproducten toch niet voldoen aan de kwaliteit die van een afdruk redelijkerwijs verwacht mag worden, of indien de klant fotoafdrukken beschadigd ontvangt, dient dit binnen twee werkdagen na ontvangst gemeld te worden aan de fotograaf.

Digitale foto's

 • Voor alle digitale foto's die door Kristie Raaijmakers Fotografie geleverd worden geldt dat Kristie Raaijmakers niet verantwoordelijk is voor de kleurweergave op uw beeldscherm. De kleuren kunnen namelijk per beeldscherm verschillen, dat ligt aan de instellingen van het beeldscherm. Kristie Raaijmakers bewerkt de foto's op een gekalibreerd beeldscherm, waardoor de kleurweergave levensecht is. Als uw beeldscherm niet gekalibreerd is, kan het zijn dat de kleuren niet goed worden weergegeven op uw scherm.

Afdrukken

 • Foto's worden geoptimaliseerd voor afdrukken bij een professionele fotocentrale. Als u zelf afdrukken van uw digitale foto's bestelt, is Kristie Raaijmakers Fotografie niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de afdruk.

Auteursrecht

 • De rechten van de foto's blijven onder alle omstandigheden bij de fotograaf.
 • Voor commercieel gebruik van de foto's door de klant, moet te allen tijde schriftelijk toestemming gegeven worden door de fotograaf.

 • De fotograaf mag de gemaakte foto's inzetten voor eigen gebruik en promotionele doeleinden (zoals de eigen website en advertenties), tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

 • Het is niet toegestaan om de geleverde foto's in andere bewerkingen, uitsnedes enzovoorts via het web te verspreiden.
  Bij foto's die via het web verspreid worden moet te allen tijden vermeld worden dat deze gemaakt zijn door Kristie Raaijmakers Fotografie.

Nabewerkingen

 • De foto's die door Kristie Raaijmakers Fotografie aan de klanten worden geleverd, worden nabewerkt op realistische wijze. Dat betekent dat de foto's die uit de camera komen geoptimaliseerd worden voor een beter eindresultaat. Het wegwerken van kleine oneffenheden die niet permanent zijn (zoals een puistje of schrammetje) is op verzoek mogelijk. Echter zal Kristie Raaijmakers Fotografie geen grove bewerkingen doen zoals het wegpoetsen van eventueel storende elementen (bijvoorbeeld een navelklemmetje bij newbornshoots). Ook worden geen grove aanpassingen aan de huid gedaan. Kristie Raaijmakers Fotografie is voorstander van een realistische weergave op de foto's en zal derhalve de foto's minimalistisch bewerken. 

Fotograferen

 • Tijdens fotoshoots die gedaan worden door Kristie Raaijmakers Fotografie is het niet toegestaan om zelf te fotograferen met een (spiegelreflex)camera, mobiele telefoon of ander toestel tenzij vooraf overeengekomen.

Newborn

 • De resultaten van een newbornshoot zijn altijd afhankelijk van de gewilligheid van uw kindje. Kristie Raaijmakers Fotografie werkt altijd met het nodige geduld en respect voor de omstandigheden, maar als het kindje heel onrustig of mopperig is, kan het gebeuren dat niet alle gewenste poses behandeld kunnen worden. 

 • Bij een fotoshoot op locatie is Kristie Raaijmakers Fotografie altijd afhankelijk van het licht en de omstandigheden, dat kan invloed hebben op de mogelijkheden van dat moment.

 • Bezoek tijdens de newbornshoot is niet gewenst, omdat het belangrijk is om de rust te bewaren. Hoe rustiger het kindje is, des te meer fotoposes er mogelijk zijn.

Ongevallen

 • Kristie Raaijmakers fotografie kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele ongevallen tijdens de fotoshoot.

Annuleren

 • Fotoshoots kunnen tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig annuleren wordt tien procent van de kosten in rekening gebracht. Verzetten naar een andere datum i.v.m. privé- of weersomstandigheden kan altijd kosteloos in overleg.

Contact

Voor vragen of boekingen, neem gerust contact op!

Kristie Raaijmakers

Fotografie

Leemkuylen 66

5662 VT Geldrop

Algemene voorwaarden

Op alle opdrachten overeengekomen met Kristie Raaijmakers Fotografie zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.

Algemene voorwaarden

Facebook