Fotoblog

FB IMG 1499696383606Van  Saaldigitaal kreeg ik de mogelijkheid om hun wamddecoratie te proberen om er een review van te schrijven. 

Vorig weekend had ik een gezinsshoot bij het Keelven in Someren. Het is een prachtige locatie voor een familie- en portretshoot. Met het ven en de steiger en het bosgebied eromheen heb je voldoende keuze voor afwisselende foto's. Ook dit keer heb ik weer enkele resultaten verzameld in een blog. 

Op 3 september 2016 gaven Jolande en Kaan elkaar het ja-woord en ik mocht hun dag fotograferen. Van de voorbereidingen tot en met de openingsdans was ik aanwezig. Alles werd vastgelegd; van het aanbrengen van de make-up en het aantrekken van de jurk, tot gezellige familie- en groepsfoto's, de sfeervolle buitenceremonie, de lekkere barbecue, de binnenkomst van alle gasten en het begin van de feestavond. Natuurlijk hebben we ook ruim de tijd uitgetrokken voor een fotoshoot van het kersverse paar. In dit blog heb ik verschillende foto's van deze dag verzameld. 

De kleine Fleur was een weekje oud toen ze mocht poseren voor haar allereerste fotoshoot. De kleine meid had een klein beetje een regeldag en daardoor een onophoudelijke honger, maar tussendoor is het toch gelukt om een aantal hele mooie foto's van haar te maken, slapend en met open oogjes. Enkele resultaten heb ik verzameld in dit blog.

In september gaan Jolande en Kaan trouwen. Om alvast aan de camera te wennen en leuke foto's voor de uitnodigingen te hebben hielden we vorige week een pre-weddingshoot op de Strabrechtse Heide. 's Avonds met een laagstaande zon konden we precies het sfeertje creëren dat we wilden. En zelfs de muggen en pollen konden ons er niet van weerhouden om een gezellige en romantische shoot te hebben. De resultaten zijn verzameld in dit blog. 

saal boek miniatuurSaal-Digital biedt sinds kort fotoboeken aan in Nederland. Deze Duitse fotoservice heeft een breed aanbod aan diverse boeken, muurdecoraties en fotoafdrukken en de software is beschikbaar in het Nederlands. Vandaag een review van hun boeken. Ik besloot deze mogelijkheid te gebruiken om een mooi portfolio te maken van mijn bruidsfoto's, zodat het tevens als test kan dienen voor een bruidsalbum.

De kleine Alyssa had haar ouders verrast door iets sneller dan verwacht ter wereld te komen. Daardoor hadden haar ouders geen tijd meer gehad om voor de geboorte een newbornshoot te reserveren, maar gelukkig kon ik last minute nog tijd inplannen voor een newbornshoot van deze kleine meid. De kleine Alyssa liet zich gewillig fotograferen. Het is een prachtige meid met nu al veel prachtige donkere haartjes. Een verzameling van de foto's is te vinden in dit blog.

Op zaterdag 2 april zijn Bart en ik de trotse oom en tante geworden van Thomas. Dit lieve schatje wilde ik natuurlijk ook vastleggen tijdens een newbornshoot. De kleine Thomas was een week oud toen ik de foto's ging maken en hij gedroeg zich voorbeeldig. Hij sliep lekker, en nam diverse poses zonder morren aan. Het resultaat van de newbornshoot heb ik verzameld in dit blog.

Op Tweede Paasdag was ik bij Armin, Yvonne, Enna en Imar op bezoek voor een newborn en familieshoot. Imar is geboren op 19 maart en was dus ruim een week oud toen ik zijn foto's kwam maken. Hij was echt een perfect modelletje. Iedere pose vond hij prima en telkens bleef hij perfect liggen. Hij was rustig tijdens de shoot en liet het allemaal gebeuren. Ook grote zus Enna, die ik vlak na haar geboorte ook al eens voor mijn lens had, ging gezellig mee op de foto met haar kleine broertje. Een verzameling van de foto's heb ik in dit blog verzameld.

Vorige week volgde ik de workshop Vossenfotografie bij Natuurfotoworkshop.nl. Hiervoor gingen we in de Amsterdamse Waterleidingduinen op zoek naar vossen. We hebben één vos gevonden die zich gewillig door onze groep liet fotograferen. Daarna zagen we nog een vos, maar die ging er snel vandoor toen hij de paparazzi op zich af zag komen. Wel zagen we op het pad naar de uitgang honderden herten. Het was een mooie dag, met leerzame tips en we hebben mooie kansen gehad om prachtige foto's te maken. De mooiste resultaten deel ik in dit blog.

Zaterdag brachten we een bezoekje aan het Adler- und Wolfspark Kasselburg in Pelm (bij Gerolstein). Het is een heel leuk park, dat mooi is aangelegd, met grote verblijven voor de dieren. Je vind er poolwolven en zwarte wolven, wilde zwijnen, een flinke kudde damherten, maar ook kleinere dieren zoals geitjes, eenden en kalkoenen. Daarnaast biedt het park twee keer per dag een vogelshow en zijn in de grote burcht de vogels te bekijken in de verblijven. Je kunt de zwijnen, herten en geiten zelf ook voeren. Doosjes met voer zijn in het park verkrijgbaar en dat de dieren regelmatig wat krijgen, was duidelijk te merken. Een keer rammelen met het doosje, maakte de wilde zwijnen enorm aan het knorren. De geiten klommen tegen de hekjes omhoog en ook de hertjes kwamen bij het hek kijken of er wat te halen viel. Een leuke dag, met mooie fotomogelijkheden. Hieronder een verzameling foto's van de dieren.

Gisterenochtend ben ik met Marieke en Evi de bossen in getrokken voor een leuke moeder-dochter fotoshoot. Het lachebekje van een half jaar oud gedroeg zich als een waar fotomodelletje. Soms werd ze afgeleid door voorbijlopende honden of kinderen, maar haar rammelaartje deed wonderen. Het was een gezellige ochtend met perfect fotoweer. De resultaten heb ik verzameld in dit blog.

Van 8 t/m 15 juni ben ik met mijn vriend Bart op vakantie geweest naar de Algarve in Portugal. We hadden een appartement in het mooie vissersdorpje Ferragudo en hebben van daaruit zowelijk de oostelijke als westelijke zijde van de Algarve verkend met onze huurauto. We brachten bezoekjes aan steden zoals Faro, Albufeira, Portimaõ en Lagos en hebben ook prachtige rotspartijen gezien bij Ponta da Piedade en bij Carvoeiro zowel vanaf het water als vanaf de kliffen. Het was een heerlijke reis in een prachtige streek met adembenemende natuur en vriendelijke mensen. Een selectie van de foto's die ik tijdens deze reis heb gemaakt, presenteer ik in dit blog. 

Op vrijdag 5 juni trouwden Anne en Tim in het gemeentehuis in Gemert. Voordat de twee elkaar officieel het ja-woord gaven, gingen we voor de fotoshoot naar Handel en daar was na afloop ook het feest. De prachtige bruid en bruidegom en hun twee kleintjes hadden zo'n beetje de warmste dag van het jaar (tot zover) uitgekozen voor hun huwelijk, maar ze genoten zichtbaar. Een kleine selectie uit hun fotoreportage heb ik verzameld in dit blog. 

Vandaag ben ik met een groep cursisten van de fotocurus Licht, die Paul Veltman geeft aan het CKE, naar Zuid-Limburg geweest. Eerst gingen we fotograferen bij Mergelgroeve 't Rooth bij Maastricht. Daarna reden we verder naar Schin op Geul om nog foto's te maken in het Geuldal. Een leuke en leerzame dag waardoor ik vooral anders naar het zonlicht ben gaan kijken. De mergelgroeve is een prachtig stukje natuur, er bijzonder en ook erg fotogeniek. Enkele resultaten van vandaag heb ik daarom in dit blog verzameld.

Op zaterdag 4 april volgde ik de workshop 'Het nut van een reflectiescherm' bij Patrick van Mierlo, van Fotocursussen Helmond. Het was een leerzame workshop met drie cursisten, waarbij we echt goed leerden kijken naar de manier waarop het zonlicht viel en hoe we het konden inzetten voor betere foto's. Voor deze workshop gingen we naar de mooie locatie bij Kasteel Croy en er was een model aanwezig, zodat we goed konden oefenen. Enkele resultaten van die middag heb ik verzameld in dit blog.

Op zaterdag 9 mei was ik te gast bij Marcel, Edmee, Hessel en Lennon. De kleine Lennon was toen anderhalve week oud. Het wakkere mannetje wilde alles in de gaten houden, maar heeft geen moment gemopperd. Hij gedroeg zich als een stoere bink en tegelijkertijd een echt fotomodel. De resultaten van de fotoshoot staan in dit blog.

Op Bevrijdingsdag was ik bij de 1,5 week oude Lize. Deze kleine meid was een waar fotomodelletje. Ze mopperde nauwelijks, was in diepe slaap en nam alle poses zonder moeite aan. De resulaten van deze newbornshoot staan in dit blog. 

Het is al weer ruim een maand geleden dat ik foto's mocht maken van de familie Hersmus. Het was een cadeau voor opa en oma, dus moest het natuurlijk nog even geheim blijven. Voor deze fotoshoot gingen we naar het Ketelhuis van de oude Leerfabriek in Oisterwijk. Een hele mooie locatie om foto's te maken. Bekijk het resultaat in dit blog!

Op donderdag 19 februari was ik in Gemert voor een newbornshoot van Izzi en haar ouders. De kleine meid sliep lekker en ze was een mooi en lief modelletje. De resultaten zijn te vinden in dit blog.

Op donderdag 13 november was ik te gast bij Serena en Gert-Jan om foto's te maken van de twee weken oude Annemijn. Slapen wilde dit kleine meisje nauwelijks, want wat er om haar heen gebeurde was veel te interessant. Voordeel daarvan is dat haar mooie, grote ogen diverse malen op de foto staan. En uiteindelijk viel ze toch nog in slaap, waardoor we ook mooie slaapfoto's konden maken. Het resultaat staat hieronder.

Contact

Voor vragen of boekingen, neem gerust contact op!

Kristie Raaijmakers

Fotografie

Leemkuylen 66

5662 VT Geldrop

Algemene voorwaarden

Op alle opdrachten overeengekomen met Kristie Raaijmakers Fotografie zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.

Algemene voorwaarden

Facebook