Jokie en het hondje

Jokie vliegt met zijn luchtballon over de groene heuvels als hij een meisje ziet spelen met een hondje. Het meisje vraagt of Jokie mee wil komen spelen en dat wil Jokie wel. Na een enthousiaste begroeting leert Jokie steeds meer over hondjes. Ze gaan samen zitten, spelen met een stok en graven een bot op. Tot het weer tijd is om verder te vliegen.

3/5

Jokie en het hondje is een kleurrijk compact boekje dat we hebben gekocht tijdens een bezoekje aan de Efteling. Jack keek altijd met veel plezier naar de vrolijke filmpjes van Jokie, toen hij nog wat jonger was. Tegenwoordig kiest hij liever andere filmpjes, maar de boekjes vindt hij zo nu en dan nog wel leuk. 

Het fragment waarbij Jokie meteen in het gras gaat zitten als het meisje het commando ‘zit’ geeft aan het hondje zorgt altijd wel voor een glimlach. De illustraties zijn vrolijk en herkenbaar en het is een fijn verhaaltje voor tussendoor. Op avonden waarop we niet zo heel veel tijd hebben voor een verhaaltje, zijn boekjes als deze dan ook wel een uitkomst. 

Auteur: Efteling
Uitgeverij: BjörnBooks
ISBN: 9789492537065

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer