Jokie en het hondje

Jokie vliegt met zijn luchtballon over de groene heuvels als hij een meisje ziet spelen met een hondje. Het meisje vraagt of Jokie mee wil komen spelen en dat wil Jokie wel. Na een enthousiaste begroeting leert Jokie steeds meer over hondjes. Ze gaan samen zitten, spelen met een stok en graven een bot op. Tot het weer tijd is om verder te vliegen.

3/5

Jokie en het hondje is een kleurrijk compact boekje dat we hebben gekocht tijdens een bezoekje aan de Efteling. Jack keek altijd met veel plezier naar de vrolijke filmpjes van Jokie, toen hij nog wat jonger was. Tegenwoordig kiest hij liever andere filmpjes, maar de boekjes vindt hij zo nu en dan nog wel leuk. 

Het fragment waarbij Jokie meteen in het gras gaat zitten als het meisje het commando ‘zit’ geeft aan het hondje zorgt altijd wel voor een glimlach. De illustraties zijn vrolijk en herkenbaar en het is een fijn verhaaltje voor tussendoor. Op avonden waarop we niet zo heel veel tijd hebben voor een verhaaltje, zijn boekjes als deze dan ook wel een uitkomst. 

Auteur: Efteling
Uitgeverij: BjörnBooks
ISBN: 9789492537065

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer