Jokie en het hondje

Jokie vliegt met zijn luchtballon over de groene heuvels als hij een meisje ziet spelen met een hondje. Het meisje vraagt of Jokie mee wil komen spelen en dat wil Jokie wel. Na een enthousiaste begroeting leert Jokie steeds meer over hondjes. Ze gaan samen zitten, spelen met een stok en graven een bot op. Tot het weer tijd is om verder te vliegen.

3/5

Jokie en het hondje is een kleurrijk compact boekje dat we hebben gekocht tijdens een bezoekje aan de Efteling. Jack keek altijd met veel plezier naar de vrolijke filmpjes van Jokie, toen hij nog wat jonger was. Tegenwoordig kiest hij liever andere filmpjes, maar de boekjes vindt hij zo nu en dan nog wel leuk. 

Het fragment waarbij Jokie meteen in het gras gaat zitten als het meisje het commando ‘zit’ geeft aan het hondje zorgt altijd wel voor een glimlach. De illustraties zijn vrolijk en herkenbaar en het is een fijn verhaaltje voor tussendoor. Op avonden waarop we niet zo heel veel tijd hebben voor een verhaaltje, zijn boekjes als deze dan ook wel een uitkomst. 

Auteur: Efteling
Uitgeverij: BjörnBooks
ISBN: 9789492537065

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Wat als de wind komt

Olivier is een piekeraar, maar van zijn vriendin leert hij heus niet altijd bang hoeft te zijn.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Ibiza

Het zomerse tweede deel uit de liefs uit serie van Iris Visser is een losstaand verhaal dat zich afspeelt op Ibiza, maar een aantal oude bekenden komt kort nog eens voorbij!

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Londen

Het eerste deel van de liefs uit serie van Iris Visser is een heerlijke feelgood over Hannah in Londen.

Lees meer