Ik wil mijn mama!

Lucas moet een dagje naar oma, omdat zijn mama moet gaan werken. Maar Lucas heeft er een beetje moeite mee om afscheid te nemen van zijn mama. En als ze eenmaal weg is, kan hij niet wachten tot ze terugkomt. 

4.5/5

Elke keer dat er een deurbel gaat hoopt Lucas dat zijn mama weer voor de deur staat. Maar dan heeft oma het idee om samen riddertje te gaan spelen. Lucas mag de schat bewaken en gaat zo in het spel op dat hij de tijd helemaal vergeet. Als dan opnieuw de deurbel gaat staat hij al klaar om het bezoek weg te jagen, totdat hij ontdekt dat het zijn mama is. 

‘Wraaah!’ gromde hij. ‘Draken verven niet!’

Ik wil mijn mama! is een leuk boek voor kindjes die het zelf ook spannend vinden om een hele dag zonder mama te zijn. Ze kunnen hiermee spelenderwijs ontdekken dat het zonder mama ook erg leuk kan zijn. En dat mama altijd weer terugkomt om ze op te halen. We hebben het boek al vaak gelezen. Hoewel Jack nooit veel moeite heeft gehad met het afscheid als hij een dagje naar oma ging, vindt hij het toch een erg leuk verhaal. Draken en ridders zijn sowieso favoriet, dus dat zal ook helpen. 

Auteur: Tracey Corderoy
Illustraties: Alison Edgson
Vertaling: Ellen Hosmar
Uitgeverij: Veltman Uitgevers, Utrecht
ISBN: 9789048307241

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer