Ik wil mijn mama!

Lucas moet een dagje naar oma, omdat zijn mama moet gaan werken. Maar Lucas heeft er een beetje moeite mee om afscheid te nemen van zijn mama. En als ze eenmaal weg is, kan hij niet wachten tot ze terugkomt. 

4.5/5

Elke keer dat er een deurbel gaat hoopt Lucas dat zijn mama weer voor de deur staat. Maar dan heeft oma het idee om samen riddertje te gaan spelen. Lucas mag de schat bewaken en gaat zo in het spel op dat hij de tijd helemaal vergeet. Als dan opnieuw de deurbel gaat staat hij al klaar om het bezoek weg te jagen, totdat hij ontdekt dat het zijn mama is. 

‘Wraaah!’ gromde hij. ‘Draken verven niet!’

Ik wil mijn mama! is een leuk boek voor kindjes die het zelf ook spannend vinden om een hele dag zonder mama te zijn. Ze kunnen hiermee spelenderwijs ontdekken dat het zonder mama ook erg leuk kan zijn. En dat mama altijd weer terugkomt om ze op te halen. We hebben het boek al vaak gelezen. Hoewel Jack nooit veel moeite heeft gehad met het afscheid als hij een dagje naar oma ging, vindt hij het toch een erg leuk verhaal. Draken en ridders zijn sowieso favoriet, dus dat zal ook helpen. 

Auteur: Tracey Corderoy
Illustraties: Alison Edgson
Vertaling: Ellen Hosmar
Uitgeverij: Veltman Uitgevers, Utrecht
ISBN: 9789048307241

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer