Minnaar

Nina heeft een ogenschijnlijk prima leven samen met Nick. Zij heeft een goede baan bij de bank en hij staat op punt om wethouder te worden. Samen hebben ze twee kinderen; dochter Lisanne en zoon Ruben. Heel spannend is hun huwelijk niet meer, maar echt slecht kun je het ook niet noemen. Maar Nina heeft een fout gemaakt; ze heeft spanning gezocht bij de veel jongere Søren. Alleen voor de seks, zo heeft ze steeds gezegd. Maar toen besefte ze nog niet half waar ze aan begonnen is.  

5/5

Want wanneer Nina eigenlijk wel klaar is met haar affaire, komt ze erachter dat Søren zich niet zomaar aan de kant laat zetten. Ineens lekken er foto’s uit waarop te zien is dat Nick het iets te gezellig heeft met een veel te jong meisje. Als Nick beweert dat hij erin geluisd is en dat hij er écht niets aan kan doen, beseft Nina dat het haar schuld is. Søren zit hier achter. En daar houdt het niet bij op. Søren weet zich steeds verder in Nina’s privéleven te dringen, terwijl haar man en kinderen zich van geen kwaad bewust zijn van deze vroegere vriend. Als hij dreigt verder te gaan met haar dochter, waar het tussen hen geëindigd is, weet Nina dat ze alles moet geven om hem te stoppen.

‘Minnaar’ is weer een pareltje van Ilse Ruijters. Een thriller, zoals het genre bedoeld is. De onderhuidse spanning ligt er al in vanaf het begin. Je voelt aankomen dat het helemaal gaat escaleren, maar hebt geen idee hoe erg het gaat worden. Dagboekfragmenten van een onbekende schrijver dragen daaraan bij. En steeds weer denk je te weten wie het geschreven heeft, maar bij het volgende dagboekfragment word je toch weer aan het twijfelen gebracht.

Het boek heeft een heel goede opbouw. Je wordt langzaam meegenomen in het leven van Nina, en leert haar dierbaren beter kennen. Dat Søren foute boel is, weet je al wanneer je aan het boek begint. Maar voorspelbaar is het allerminst. Dat het boek toewerkt naar een grootse ontknoping is duidelijk voelbaar, maar toch wordt je aan het einde van het verhaal enorm verrast. Precies zoals het moet zijn, want op een thriller met een voorspelbaar plot zit je natuurlijk niet te wachten.

Absolute aanrader!

Auteur: Ilse Ruijters
Uitgever: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026352218

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer