Minnaar

Nina heeft een ogenschijnlijk prima leven samen met Nick. Zij heeft een goede baan bij de bank en hij staat op punt om wethouder te worden. Samen hebben ze twee kinderen; dochter Lisanne en zoon Ruben. Heel spannend is hun huwelijk niet meer, maar echt slecht kun je het ook niet noemen. Maar Nina heeft een fout gemaakt; ze heeft spanning gezocht bij de veel jongere Søren. Alleen voor de seks, zo heeft ze steeds gezegd. Maar toen besefte ze nog niet half waar ze aan begonnen is.  

5/5

Want wanneer Nina eigenlijk wel klaar is met haar affaire, komt ze erachter dat Søren zich niet zomaar aan de kant laat zetten. Ineens lekken er foto’s uit waarop te zien is dat Nick het iets te gezellig heeft met een veel te jong meisje. Als Nick beweert dat hij erin geluisd is en dat hij er écht niets aan kan doen, beseft Nina dat het haar schuld is. Søren zit hier achter. En daar houdt het niet bij op. Søren weet zich steeds verder in Nina’s privéleven te dringen, terwijl haar man en kinderen zich van geen kwaad bewust zijn van deze vroegere vriend. Als hij dreigt verder te gaan met haar dochter, waar het tussen hen geëindigd is, weet Nina dat ze alles moet geven om hem te stoppen.

‘Minnaar’ is weer een pareltje van Ilse Ruijters. Een thriller, zoals het genre bedoeld is. De onderhuidse spanning ligt er al in vanaf het begin. Je voelt aankomen dat het helemaal gaat escaleren, maar hebt geen idee hoe erg het gaat worden. Dagboekfragmenten van een onbekende schrijver dragen daaraan bij. En steeds weer denk je te weten wie het geschreven heeft, maar bij het volgende dagboekfragment word je toch weer aan het twijfelen gebracht.

Het boek heeft een heel goede opbouw. Je wordt langzaam meegenomen in het leven van Nina, en leert haar dierbaren beter kennen. Dat Søren foute boel is, weet je al wanneer je aan het boek begint. Maar voorspelbaar is het allerminst. Dat het boek toewerkt naar een grootse ontknoping is duidelijk voelbaar, maar toch wordt je aan het einde van het verhaal enorm verrast. Precies zoals het moet zijn, want op een thriller met een voorspelbaar plot zit je natuurlijk niet te wachten.

Absolute aanrader!

Auteur: Ilse Ruijters
Uitgever: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026352218

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Wat als de wind komt

Olivier is een piekeraar, maar van zijn vriendin leert hij heus niet altijd bang hoeft te zijn.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Ibiza

Het zomerse tweede deel uit de liefs uit serie van Iris Visser is een losstaand verhaal dat zich afspeelt op Ibiza, maar een aantal oude bekenden komt kort nog eens voorbij!

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Londen

Het eerste deel van de liefs uit serie van Iris Visser is een heerlijke feelgood over Hannah in Londen.

Lees meer