Ik wil mijn papa!

Lucas had een slechte dag. Zijn kasteel stortte steeds in.
‘Te wiebelig’, mopperde Lucas.
‘Te wankel!’
Hij pakte Sjakie op en liep stampvoetend weg. ‘Ik wil mijn papa!’ bromde hij. 

4.5/5

Papa helpt Lucas met kleine probleempjes die in een peuterwereld levensgroot kunnen aanvoelen. En elke keer als papa weer aan het werk gaat, ontstaat er een nieuw probleem waarvoor zijn hulp nodig is. Uiteindelijk heeft Lucas een heerlijke dag gehad met zijn papa, waarin ze een kasteel gebouwd hebben, de speeltuin bezocht hebben en gevist hebben. Papa wordt beloond met een prachtige kroon, want hij is de held van de dag. 

Voor ons is het thema in dit boek heel herkenbaar. Als papa thuis is, hangt Jack ook het liefst de hele dag om hem heen. Steeds zoekt hij de aandacht van papa weer op. Door hulp te vragen, door te vragen of hij komt spelen, of door hulp aan te bieden bij de klusjes die papa aan het doen is. Dat de klusjes daardoor vaak alleen maar langer duren, heeft hij natuurlijk niet door ;-). 

Ook dit is weer een heerlijk prentenboek over Lucas. Het verhaal is leuk, het boek is mooi geïllustreerd en dat er ook nog een ridder in voor komt is helemaal mooi meegenomen. Opnieuw een leuke aanrader dus!

Auteur: Tracey Corderoy
Illustrator: Alison Edgson
Vertaler: Ellen Hosmar
Uitgever: Veltman uitgevers, Utrecht

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer