De leeuw in de muis

De leeuw in de muis is een heel mooi prentenboek over een klein muisje dat de leeuw in zichzelf moet vinden om voor zichzelf op te durven komen. En als hem dat gelukt is, komt hij erachter dat er in de leeuw ook een klein muisje verstopt zit, dat helemaal niet altijd zo heldhaftig is. Een prachtige boodschap om kleine kinderen mee op te laten groeien. 

5/5

Een klein muisje, dat onderaan een oude rots woont, in een huisje dat verstopt staat, wordt altijd over het hoofd gezien. De andere dieren gaan op hem zitten of staan, gewoon omdat ze hem niet zien. Hij zou graag net zo veel indruk maken als de machtige leeuw en daarom wil het muisje graag leren brullen zoals een leeuw. Maar daarvoor moet hij die stoere, sterke leeuw ontmoeten. Zodat het muisje kan vragen of de leeuw hem wil leren brullen. Het kost heel wat moed voor de muis. En als hij dan eindelijk de grote rots waar de leeuw woont beklommen heeft, komt hij erachter dat de leeuw bang is voor muizen!

Hij wist het nu ook: 
Ieder mens, ieder dier
heeft diep in zijn minnenste alles in huis:
een angstige leeuw en een dappere muis

Dit prentenboek van Rachel Bright, met illustraties van Jim Field heeft een prachtige boodschap waar kinderen heel veel van kunnen leren. Kinderen die verlegen zijn, opkijken tegen anderen of zelfs gepest worden zouden uit dit boek een heel mooie boodschap kunnen halen. Dat iedereen diep van binnen een dappere en een angstige kant heeft. En dat dus iedereen voor zichzelf op mag komen. De ander is lang niet altijd moedig en krachtig, maar heeft zo ook zijn eigen angsten en onzekerheden.

Het boek leest heerlijk op rijm. De zinnen sluiten goed op elkaar aan, waardoor je het boek met een lekker ritme kunt voorlezen. Het moment dat de muis oog in oog staat met de grote leeuw is prachtig getekend, en daar kun je met wat intonatie in je stem heerlijk de spanning opvoeren. Jack zit daar altijd heel geboeid en met grote ogen te kijken en luisteren. Wij kochten dit boek tijdens de lockdown, om de lokale boekhandel te steunen. Maar we zijn echt superblij met deze aanvulling in de boekenkast. Echt een genot om uit voor te lezen en om uit voorgelezen te worden. 

Auteur: Rachel Bright
Illustrator: Jim Field
Vertaling: Bette Westera
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 978 90 257 6614 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Wat als de wind komt

Olivier is een piekeraar, maar van zijn vriendin leert hij heus niet altijd bang hoeft te zijn.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Ibiza

Het zomerse tweede deel uit de liefs uit serie van Iris Visser is een losstaand verhaal dat zich afspeelt op Ibiza, maar een aantal oude bekenden komt kort nog eens voorbij!

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Londen

Het eerste deel van de liefs uit serie van Iris Visser is een heerlijke feelgood over Hannah in Londen.

Lees meer