Ik pleit voor jou!

Advocate Janna Wiersma laat een vrijdagmiddagborrel met haar favoriete collega Petra behoorlijk uit de hand lopen. Janna zit stomdronken op een bankje en als een man haar aanspreekt gooit ze haar maaginhoud over zijn chique gaatjesschoenen heen. Een beschamend voorval. Maar goed, dat laat ze snel achter zich. Totdat ze een paar dagen later ontdekt dat die man met de gaatjesschoenen, de advocaat van de tegenpartij is, waar zij het tegen op moet nemen in misschien wel de belangrijkste rechtszaak van haar carrière. En hij blijkt ook nog eens charmant, knap en hartstikke leuk. Tot overmaat van ramp ontdekt Janna dat ze ook nog alle belangrijke, privacygevoelige, papieren van die rechtszaak is verloren. 

4.5/5

Het gaat om een rechtszaak van twee bekende Nederlanders die gaan scheiden. Haar cliënte, Chelsea Valentino wil haar toekomstig ex-man financieel helemaal met de grond gelijk maken bij deze echtscheiding. Want hij heeft haar meermaals bedrogen. Een cliënte die niet voor reden vatbaar is, een advocaat die haar hoofd op hol brengt en een baas die deze rechtszaak koste wat kost wil winnen en daarvoor een promotie boven Janna’s hoofd hangt. Het zijn factoren die deze zaak niet gemakkelijk maken voor Janna. Hoe gaat ze zich hier goed uit zien te redden?

‘Ik pleit voor Jou’ was mijn eerste kennismaking met  Marijke Vos. En dat was meteen een heel aangename. Wat een leuk en romantisch verhaal! De personages zijn leuk uitgewerkt, waardoor je lekker met Janna kunt meeleven. Haar vriendinnen Petra en Lola zijn een fijne toevoeging aan het verhaal. Hoewel het gaat over recht, is het verhaal lekker luchtig en goed te volgen. Er wordt niet oneindig diep op de rechtszaak ingegaan, maar wel genoeg om het te kunnen volgen en er in mee te kunnen gaan. Juist de onhandige kanten van Janna worden benadrukt, de onuitstaanbare wensen van een verwende, omhooggevallen BN’ers vrouw en twee monsterlijke kinderen die iedere ontmoeting tot een hel maken krijgen veel aandacht. En dat is wat het genre feelgood zo goed past. 

En dan is er nog Leo. Die leuke, knappe, charmante advocaat van de tegenpartij. Vanaf het begin voel je al dat er iets in de lucht hangt rondom hem. Maar Janna mag hier niet aan toegeven, want dat is niet professioneel. Dus ze probeert hem te negeren. Ook al die flirterige ps’jes onder aan de mailtjes die hij stuurt. Ook die geamuseerde lachjes die hij haar toewerpt. En zeker al die onzedige gedachten die zich in haar hoofd opwerpen als ze hem ziet. Maar houd ze dat wel vol tot het einde van de rechtszaak? Of gooit ze daarvoor al haar eigen ruiten in met een onverwachts media-optreden waarin ze zichzelf niet bepaald van haar beste kant laat zien? 

Het boek heeft vele stuntelige, onhandige, beschamende gebeurtenissen waar je smakelijk om kunt lachen. Maar het ligt er ook weer niet te dik bovenop, waardoor ik me er niet aan ging ergeren. Het is gewoon een super leuk verhaal, waarin je lekker kunt meezwijmelen en genieten van de flirts en de leuke momenten. En hoewel het einde misschien niet de grootste verrassing is, word je op de weg daarheen echt wel in spanning gehouden met steeds weer nieuwe wendingen. En daardoor word je toch elke keer weer verrast. Wat mij betreft een aanrader voor iedere lezer die blij wordt van feelgood!

Auteur: Marijke Vos
Titel: Ik pleit voor jou
Uitgeverij: Harper Collins
ISBN: 9789402705454 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer