Van rare ridders tot vechtende vikingen

Dit boek viel me meteen op. Waarschijnlijk omdat Jack zo dol is op ridders. Ridderboeken hebben we nog niet zo veel in onze kast, dus elke aanvulling is welkom. En zeker als het dan ook nog eens zo’n leuk en leerzaam boek blijkt!

5/5

Ik scrollde hier eens voorbij, bij een online boekwinkel en was meteen gealarmeerd. Een boek over ridders, dat moest ik eens even beter bekijken. Toen ik las dat het leuke, leerzame gedichtjes bevat over allerlei dingen die met geschiedenis te maken hebben, was ik verkocht. Mijn man is altijd erg geïnteresseerd geweest in geschiedenis (en nog), dus is het leuk als we dit al vanaf jonge leeftijd kunnen overbrengen op onze kindjes. 

‘Van rare ridders tot vechtende vikingen’ bevat korte gedichtjes die op een grappige manier wat vertellen over de geschiedenis. Zo staat er een gedichtje in over de uitvinding van buskruit, over het vroegere circus, over de riddertijd (Jack’s favoriet natuurlijk!) en – mijn persoonlijke favoriet –  over Hugo de Groot die in zijn boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Jack is bijna 4 en dus nog vrij jong om echt over de geschiedenis te leren. Maar de gedichtjes zijn zo leuk en toegankelijk geschreven dat ze zelfs voor deze leeftijd al super geschikt zijn.

Toen we dit boek net gekocht hadden, wilde Jack dit boek avond na avond steeds weer gedichtjes uit dit boek horen. Zelf vindt hij het gedichtje van de ridders het leukst, waarbij ridders denken dat de vijand voor de deur staat, maar het uiteindelijk tante Ursula blijkt te zijn. Dan breekt de paniek pas echt los. Snel die helmklep dicht, zodat ze niet hoeven te zoenen! 

Dit is een prentenboek dat al voor jonge leeftijd geschikt is en heel lang leuk blijft. Want steeds kunnen de kindjes weer nieuwe informatie uit het boek ontdekken en bevatten. Waardoor leren over de geschiedenis hartstikke leuk en toegankelijk is. De illustraties en vormgeving en de toon dragen enorm bij aan het lezen met een glimlach. 

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Titel: Van rare ridders tot vechtende vikingen
Uitgeverij: Overamstel Uitgevers (Moon)
ISBN: 9789048853502

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer