Van rare ridders tot vechtende vikingen

Dit boek viel me meteen op. Waarschijnlijk omdat Jack zo dol is op ridders. Ridderboeken hebben we nog niet zo veel in onze kast, dus elke aanvulling is welkom. En zeker als het dan ook nog eens zo’n leuk en leerzaam boek blijkt!

5/5

Ik scrollde hier eens voorbij, bij een online boekwinkel en was meteen gealarmeerd. Een boek over ridders, dat moest ik eens even beter bekijken. Toen ik las dat het leuke, leerzame gedichtjes bevat over allerlei dingen die met geschiedenis te maken hebben, was ik verkocht. Mijn man is altijd erg geïnteresseerd geweest in geschiedenis (en nog), dus is het leuk als we dit al vanaf jonge leeftijd kunnen overbrengen op onze kindjes. 

‘Van rare ridders tot vechtende vikingen’ bevat korte gedichtjes die op een grappige manier wat vertellen over de geschiedenis. Zo staat er een gedichtje in over de uitvinding van buskruit, over het vroegere circus, over de riddertijd (Jack’s favoriet natuurlijk!) en – mijn persoonlijke favoriet –  over Hugo de Groot die in zijn boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Jack is bijna 4 en dus nog vrij jong om echt over de geschiedenis te leren. Maar de gedichtjes zijn zo leuk en toegankelijk geschreven dat ze zelfs voor deze leeftijd al super geschikt zijn.

Toen we dit boek net gekocht hadden, wilde Jack dit boek avond na avond steeds weer gedichtjes uit dit boek horen. Zelf vindt hij het gedichtje van de ridders het leukst, waarbij ridders denken dat de vijand voor de deur staat, maar het uiteindelijk tante Ursula blijkt te zijn. Dan breekt de paniek pas echt los. Snel die helmklep dicht, zodat ze niet hoeven te zoenen! 

Dit is een prentenboek dat al voor jonge leeftijd geschikt is en heel lang leuk blijft. Want steeds kunnen de kindjes weer nieuwe informatie uit het boek ontdekken en bevatten. Waardoor leren over de geschiedenis hartstikke leuk en toegankelijk is. De illustraties en vormgeving en de toon dragen enorm bij aan het lezen met een glimlach. 

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Titel: Van rare ridders tot vechtende vikingen
Uitgeverij: Overamstel Uitgevers (Moon)
ISBN: 9789048853502

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer