Flessenpost

Chloë is op jonge leeftijd haar ouders en broertje verloren door een vreselijk ongeluk. Dat gemis is er nog altijd. Ze is, mede dankzij haar lieve oma, opgegroeid tot een zelfstandige jonge vrouw. Als ze tot de conclusie komt dat haar relatie niet is wat het zou moeten zijn, trekt ze met enige twijfel in bij haar beste vriendin Babs. Haar oma is ziek en Chloë wil koste wat kost dat oma haar zusje nog eens ziet, met wie het contact is spaakgelopen toen ze naar Nieuw-Zeeland vertrokken is. Om geld bij elkaar te sprokkelen voor een detective solliciteert ze bij een beachclub die personeel zoekt. 

3.5/5

Maar als ze heel eerlijk is, heeft het feit dat er zo’n enorm leuke barman mede-eigenaar is van Beachclub Esperanza ook wel geholpen om haar over de streep te trekken. De klik met Jesse is duidelijk aanwezig. Maar hij is haar baas. En hij is zo’n hunk die ze nooit voor zichzelf alleen kan hebben, toch? Maar ook bij Chloë zelf zit nog het een en ander in de weg, vanuit haar verleden. Heeft deze relatie wel kans van slagen? En vind ze oma’s zus nog op tijd?

Flessenpost is het debuut van Chantal Claassen en dat is meteen een heel leuk debuut dat smaakt naar meer. Ik had wel even wat tijd nodig om in het boek te komen. Dat had vooral te maken met de schrijfstijl. Hier en daar vond ik het wat gekunsteld. Het leek alsof er heel erg geprobeerd was om het grappig te maken, waardoor de ene na de andere vergelijking en beschrijving je om de oren vloog, waardoor het aanvankelijk niet zo vlot las. Daar had ik wat moeite mee. Maar naarmate het verhaal vorderde en de spanning in het verhaal werd toegevoegd (lees: het personage Jesse werd geïntroduceerd) verdween dat grotendeels naar de achtergrond. 

Het verhaal is erg mooi gekozen en verteld. De personages zijn leuk en ik sloot ze dan ook al snel in mijn hart. En dan wil je gewoon weten hoe het afloopt en blijf je dus lezen. Dat maakt het een heerlijk boek om mee te ontspannen, mee te zwijmelen en van te genieten. Je wordt als lezer in spanning gehouden en blijft nieuwsgierig. En dat dit feelgood boek op een mooie manier afloopt, dat zie je eigenlijk al wel aankomen. Toch krijgt het verhaal ook nog een aantal wendingen die niet wereldschokkend zijn, maar je wel geboeid houden tot de laatste pagina. Een superleuk debuut dus, dat fijn vermaak is tijdens je vakantie, op het strand of gewoon lekker thuis 

Auteur: Chantal Claassen
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020539332

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Wat als de wind komt

Olivier is een piekeraar, maar van zijn vriendin leert hij heus niet altijd bang hoeft te zijn.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Ibiza

Het zomerse tweede deel uit de liefs uit serie van Iris Visser is een losstaand verhaal dat zich afspeelt op Ibiza, maar een aantal oude bekenden komt kort nog eens voorbij!

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Londen

Het eerste deel van de liefs uit serie van Iris Visser is een heerlijke feelgood over Hannah in Londen.

Lees meer