Bobbi ABC

Bobbi staat met stip op nummer één als ons favoriete beertje. We sparen de boekjes echt en lezen ze al vier jaar met veel plezier aan Jack voor. Jack vindt ze nog steeds leuk en ook Bo mag zo nu en dan al meekijken en -luisteren. ABC is een mooie aanvulling op ons Bobbi assortiment. Het laat kinderen met een leuke tekst op rijm kennismaken met het alfabet.

4/5

Het alfabet van Bobbi, dat gaat van a, b, c.

De a is van aardbei, het aapje doet ook mee.

Bij elke letter is een mooie tekening van Bobbi gemaakt die staat of zit bij de letter. Daaronder staan drie tekeningen van woorden die beginnen met die betreffende letter.

De letter j van jarig, de j van jurk en jas.

Ja ja, de gele jojo komt Bobbi goed van pas.

Soms zijn het bijna kleine tongbrekers, maar toch kun je het boekje lekker ritmisch voorlezen. De rijmpjes vind ik altijd een leuke toevoeging in de verhalen van Bobbi.

Inmiddels is Jack begonnen op de basisschool en zal hij de komende tijd dus steeds meer met de herkenning van letters in de weer gaan. Maar dit boekje lezen we al langer aan hem voor. Bij de letter J van Jack, de K van Kristie en de B van Bo en Bart wezen we hem er dan al op dat dit ‘onze’ letters waren. En op den duur wist hij dat natuurlijk zelf ook. Het is een leuke manier om spelenderwijs met het ABC te beginnen.

De laatste pagina van het boek is een overzicht van alle letters van het ABC. Leuk om dan nog eens terug te koppelen met de vraag: Weet je nog welke letter van jou is? Of samen met liedje van het ABC te zingen.

Auteur en Illustrator: Monica Maas
Uitgeverij: Kluitman Alkmaar BV
ISBN: 9789020684605

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Wat als de wind komt

Olivier is een piekeraar, maar van zijn vriendin leert hij heus niet altijd bang hoeft te zijn.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Ibiza

Het zomerse tweede deel uit de liefs uit serie van Iris Visser is een losstaand verhaal dat zich afspeelt op Ibiza, maar een aantal oude bekenden komt kort nog eens voorbij!

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Londen

Het eerste deel van de liefs uit serie van Iris Visser is een heerlijke feelgood over Hannah in Londen.

Lees meer