Bobbi ABC

Bobbi staat met stip op nummer één als ons favoriete beertje. We sparen de boekjes echt en lezen ze al vier jaar met veel plezier aan Jack voor. Jack vindt ze nog steeds leuk en ook Bo mag zo nu en dan al meekijken en -luisteren. ABC is een mooie aanvulling op ons Bobbi assortiment. Het laat kinderen met een leuke tekst op rijm kennismaken met het alfabet.

4/5

Het alfabet van Bobbi, dat gaat van a, b, c.

De a is van aardbei, het aapje doet ook mee.

Bij elke letter is een mooie tekening van Bobbi gemaakt die staat of zit bij de letter. Daaronder staan drie tekeningen van woorden die beginnen met die betreffende letter.

De letter j van jarig, de j van jurk en jas.

Ja ja, de gele jojo komt Bobbi goed van pas.

Soms zijn het bijna kleine tongbrekers, maar toch kun je het boekje lekker ritmisch voorlezen. De rijmpjes vind ik altijd een leuke toevoeging in de verhalen van Bobbi.

Inmiddels is Jack begonnen op de basisschool en zal hij de komende tijd dus steeds meer met de herkenning van letters in de weer gaan. Maar dit boekje lezen we al langer aan hem voor. Bij de letter J van Jack, de K van Kristie en de B van Bo en Bart wezen we hem er dan al op dat dit ‘onze’ letters waren. En op den duur wist hij dat natuurlijk zelf ook. Het is een leuke manier om spelenderwijs met het ABC te beginnen.

De laatste pagina van het boek is een overzicht van alle letters van het ABC. Leuk om dan nog eens terug te koppelen met de vraag: Weet je nog welke letter van jou is? Of samen met liedje van het ABC te zingen.

Auteur en Illustrator: Monica Maas
Uitgeverij: Kluitman Alkmaar BV
ISBN: 9789020684605

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer