Hartenjacht

Hartenjacht is het eerste deel van de serie Huizenfotograaf Sofie. Sofie is met haar vriend Jorrit op vakantie in Spanje als ze tot de conclusie komt dat haar relatie niet meer werkt. Bij thuiskomst moet ze het gezamenlijk huis verlaten en op zoek gaan naar een stekje voor zichzelf. Dat valt nog niet mee in een oververhitte huizemarkt. En bovendien moet ze ook haar kost nog kunnen verdienen als fotograaf, wat ook niet gemakkelijk is.

3.5/5

Met beide problemen wordt ze geholpen doordat er een nieuwe opdracht op haar pad komt, als huizenfotograaf. Een uitdaging die ze graag aangaat, zeker omdat huizen afstruinen op Funda altijd al tot haar hobby’s behoorde. Tijdens haar werk komt ze bij verschillende huizen, ze ontmoet een bijzondere vrouw die haar huis verkoopt, en maakt nieuwe vrienden als ze tijdelijk mag logeren in het huis van een Influencer die ze regelmatig fotografeert.

Toen ik las dat Petra Kruijt een boek over een huizenfotograaf geschreven had, was ik meteen getriggerd. Ik fotografeer zelf ook en loop zelfs al twee jaar met het idee voor een boek rond, waarin mijn hoofdpersoon ook huizenfotograaf is. Ik was er alleen nog nooit écht aan begonnen.. even slikken dus haha! Toen ik het e-book kocht, had ik overigens nog niet in de gaten dat het maar een kort verhaal was van 90 pagina’s. Ik dacht dat het een drieluik van hele boeken zou zijn, maar eigenlijk is dit dus nog maar het begin van een boek.

Het eerste deel van Huizenfotograaf Sofie is leuk om te lezen en vermakelijk. Je leert de personages kennen, krijgt een mooie achtergrondschets over de situatie waarin Sofie zit en hoe ze daar gekomen is. Haar werk is op een leuke manier beschreven en het maakt je nieuwsgierig naar meer. De situaties zijn leuk beschreven, personages zijn levendig en het verhaal heeft een leuke afwisseling. Het maakt nieuwsgierig naar het vervolg.

Auteur: Petra Kruijt
Uitgeverij: Loft Publishing
ISBN: 9789047206156

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer