Kas wordt grote broer

Mama heeft een dikke buik. En wat zit daar in? Een baby. Kas gaat in het huis kijken en vindt allemaal kleine spulletjes. Hij heeft een grote drinkbeker voor zichzelf, maar voor wie is dat flesje? Ah, Kas weet het al, het is voor zijn knuffeltje flap. En hetzelfde geldt voor het wipstoeltje, het wiegje en het kleine badje.

3/5

Maar dan ineens wordt de baby geboren en ontdekt Kas dat de baby al die spulletjes mag gebruiken. En die kleine baby ligt de hele dag bij mama op schoot en ineens lijkt er geen plek meer te zijn voor Kas. En als Kas boos wordt omdat hij denkt dat alles nu voor de baby is, moet de baby heel hard lachen. En dan ineens ontdekt Kas dat hij ook fijn samen met de baby kan spelen. En dat mama’s schoot natuurlijk groot genoeg is voor allebei.

Dit boek kreeg Jack cadeau tijdens mijn zwangerschap van Bo. Het prentenboek is een leuke manier voor peuters om te wennen aan het feit dat er een baby bij komt. De verandering in hun leven is groot, dus het is fijn dat dit boek ook aandacht geeft aan de minder leuke kanten. Ineens is mama’s schoot niet meer alleen voor jou en ineens moet je spullen samen gaan delen. Maar zo’n kleine baby brengt ook heel veel leuke dingen met zich mee, dus is het uiteindelijk toch een positieve boodschap.

Het boek is deels op rijm, maar niet volledig. En dat is niet de meest fijne manier om voor te lezen. Want daardoor klinkt het niet altijd helemaal lekker.

Auteur en illustrator: Pauline oud
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044825541

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer