Kas wordt grote broer

Mama heeft een dikke buik. En wat zit daar in? Een baby. Kas gaat in het huis kijken en vindt allemaal kleine spulletjes. Hij heeft een grote drinkbeker voor zichzelf, maar voor wie is dat flesje? Ah, Kas weet het al, het is voor zijn knuffeltje flap. En hetzelfde geldt voor het wipstoeltje, het wiegje en het kleine badje.

3/5

Maar dan ineens wordt de baby geboren en ontdekt Kas dat de baby al die spulletjes mag gebruiken. En die kleine baby ligt de hele dag bij mama op schoot en ineens lijkt er geen plek meer te zijn voor Kas. En als Kas boos wordt omdat hij denkt dat alles nu voor de baby is, moet de baby heel hard lachen. En dan ineens ontdekt Kas dat hij ook fijn samen met de baby kan spelen. En dat mama’s schoot natuurlijk groot genoeg is voor allebei.

Dit boek kreeg Jack cadeau tijdens mijn zwangerschap van Bo. Het prentenboek is een leuke manier voor peuters om te wennen aan het feit dat er een baby bij komt. De verandering in hun leven is groot, dus het is fijn dat dit boek ook aandacht geeft aan de minder leuke kanten. Ineens is mama’s schoot niet meer alleen voor jou en ineens moet je spullen samen gaan delen. Maar zo’n kleine baby brengt ook heel veel leuke dingen met zich mee, dus is het uiteindelijk toch een positieve boodschap.

Het boek is deels op rijm, maar niet volledig. En dat is niet de meest fijne manier om voor te lezen. Want daardoor klinkt het niet altijd helemaal lekker.

Auteur en illustrator: Pauline oud
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044825541

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Wat als de wind komt

Olivier is een piekeraar, maar van zijn vriendin leert hij heus niet altijd bang hoeft te zijn.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Ibiza

Het zomerse tweede deel uit de liefs uit serie van Iris Visser is een losstaand verhaal dat zich afspeelt op Ibiza, maar een aantal oude bekenden komt kort nog eens voorbij!

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Londen

Het eerste deel van de liefs uit serie van Iris Visser is een heerlijke feelgood over Hannah in Londen.

Lees meer