De Hot Daddy List

Alice werkt samen met haar collega’s Kiki en Adrie op een BSO. Met haar vriend Daan is ze klaar voor de volgende stap in hun relatie; samen een huis kopen. De zoektocht naar huizen verloopt echter minder romantisch dan ze had verwacht, veel aanbod waar ze direct verliefd op worden, is er niet in Utrecht, binnen hun budget. Maar dan komt er een buitenkansje voorbij en brengen ze meteen een bod uit. De makelaar houdt het spannend, wordt dit bod geaccepteerd en zal dit mooie huis hun nieuwe toekomst worden?

3/5

Op haar werk kan ze enorm lachen met haar collega’s Kiki en Adrie, die beiden op mannen vallen. Ze hebben met z’n drieën een Hot Daddy List gemaakt, als grapje. Met stip op nummer één staat John van der Meulen, de superknappe vader van Sara. Maar dat voelt al snel ongepast als blijkt dat de moeder van Sara voor haar leven aan het vechten is in het ziekenhuis. Alice is zelf haar vader verloren op te jonge leeftijd en voelt zich meer verbonden met Sara dan misschien goed voor haar is. De situatie haalt oud verdriet naar boven. En als een onverwachte gebeurtenis dan ook nog haar toekomstplaatje aan diggelen laat vallen, staat ineens Alice’ hele leven op zijn kop.

De Hot Daddy List is een leuk boek, hoewel het wat zwaardere thema’s heeft, blijft het veelal luchtig. Aanvankelijk leidt Alice een heel fijn en leuk leven en daardoor brengt het verhaal je nog niet direct in spanning over wat er precies gaat gebeuren. Toch zat ik er wel meteen in en wilde ik blijven lezen. Ik heb het boek dan ook in drie dagen uitgelezen. De gesprekken met Arie heb ik veelal lachend gelezen, dit personage was een heel leuke toevoeging aan het verhaal. De situatie rondom Sara is ontroerend. Ze is pas vier, maar heeft een doodzieke moeder. Rondom deze verhaallijn heeft Madeleine Kerseboom echt een aantal heel aangrijpende situaties omschreven die ook heel  mooi passen in de beleving van een vierjarige. Zoals die keer dat Sara in tranen uitbarst omdat ze een tekening heeft gemaakt van haar moeder en een ander kindje haar erop wijst dat ze de haren vergat te tekenen. Heel ontroerend.

Het verhaal heeft wel een aantal flinke plottwists die je niet aan ziet komen. Enerzijds is dat verrassend op een positieve manier, maar soms vond ik ze wel een beetje te snel gaan. Daar had wel iets meer uitwerking aan het verhaal gegeven mogen worden. Middenin het verhaal wordt er een sprong gemaakt naar een jaar later. Op zich prima en dat maakt inderdaad dat een langdradig stuk waarin er weinig gebeurd zou zijn, vermeden wordt. Ook maakt deze sprong het vervolg geloofwaardiger. Maar het begin van het tweede deel is bijna geschreven als een apart boek, waarbij het lijkt alsof de schrijfster het ook geschikt wilde maken voor mensen die het vorige deel nog niet gelezen hebben. Het verleden van Alice wordt best wel uitgelegd, terwijl je dat een paar hoofdstukken daarvoor zelf nog gelezen hebt. Dat is maar heel eventjes gelukkig, maar viel me wel op. Bovendien vond ik het jammer dat de “spannende” stukken minder uitgewerkt zijn dan ik misschien gewild had, terwijl sommige stukken echt een beetje voortkabbelen, waarin er eigenlijk weinig gebeurt.

Verder vind ik de titel van het boek ook niet enorm bij het verhaal passen. De Hot Daddy List speelt natuurlijk wel een rol in het verhaal, maar voor mijn gevoel geen enorm grote rol. Die titel doet het verhaal wat mij betreft wel een beetje tekort. Toch heb ik het boek met plezier gelezen, af en toe heb ik hardop moeten lachen en soms kreeg ik ook tranen in mijn ogen. Het verhaal heeft me dus zeker geraakt en vermaakt. En ik ben benieuwd geworden naar andere boeken van Madeleine Kerseboom.  

Auteur: Madelein Kerseboom
Uitgeverij: Marmer
ISBN: 9789460684203

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer