Woezel & Pip – Er was eens

‘Er was eens’ is een vrolijk verhaal van Woezel & Pip waarbij de bekende hondenvriendjes geschiedenisles krijgen van de Wijze Varen. Hoewel de diertjes hadden gehoopt dat vandaag speeldag is, had de wijze varen plannen voor een leerzame dag. Maar die twee kunnen natuurlijk ook gewoon gecombineerd worden!

4/5

De hondjes leren over dino’s, over oermensen, over ridders en kastelen. En die les is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk. Met verkleedkleren kunnen ze hun eigen geschiedenisles ook nog naspelen. Dit is een heel leuke manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende tijden uit de geschiedenis. Het verhaal wordt ‘spannend’ gebracht, maar natuurlijk niet te eng. De tekeningen zijn kleurrijk, vrolijk en gedetailleerd.

Jack is nooit een heel grote fan geweest van Woezel en Pip. Ik vind de hondjes zo schattig en mooi getekend en had er dan ook al snel een heleboel boeken van aangeschaft (en bij elkaar gespaard bij een drogist destijds). Als baby las ik ze al aan hem voor, maar toen hij eenmaal zelf boekjes kon kiezen, koos hij eigenlijk bijna nooit meer voor Woezel en Pip. Nu de boekjes verhuisd zijn naar de kamer van Bo, pakt hij ze af en toe wel uit de kast om ze nog eens te laten voorlezen. Toch heb ik ‘Er was eens’ wel speciaal voor Jack gekocht. Niet alleen omdat hij dol is op ridders en ik dus dacht dat deze wel in de smaak zou vallen. Ook omdat mijn man erg geïnteresseerd is in geschiedenis en ik dit een leuke manier vond voor hem om die interesse te delen met Jack (en straks ook Bo).

Het is best een lang verhaal, waar je kindje al wel een aardige aandachtboog voor nodig heeft. Jack kan helemaal in een boek verdwijnen als we gaan voorlezen, dus voor hem is dat goed te doen. Maar omdat er ook best veel tekst op één pagina staat en de plaatjes elkaar dus niet in heel snel tempo afwisselen voor de kindjes, zou ik dit boek niet gaan voorlezen aan te jonge kindjes. In elk geval dan niet in één keer. Kinderen die luisteren heerlijk vinden en die ook wel op een leuke manier willen leren over geschiedenis, gaan met dit boek een leuke tijd beleven!

Auteur: Guusje Nederhorst (naar ideeën van)
Tekst, illustraties en vormgeving: The Dreamchaser Studios
Uitgeverij: Dromenjager Publishing BV
ISBN: 8720165832194

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer