Zwarte koffie, macchiato & takkenthee

Sara’s huwelijk met Stef verloopt de laatste tijd wat moeizaam. Eigenlijk is het begonnen toen ze de baan aannam bij de Bagels & Beans vestiging van haar beste vriendin Marit. Stef doet minderwaardig over haar werk, vindt het ‘gedoe’ om alleen met hun twee dochters te zijn en heeft het zo druk op zijn werk dat hij steeds vaker van huis is. Sara beseft steeds meer dat ze veel te vaak op haar tenen loopt om Stef te sparen en daar barweinig voor terugkrijgt. Als Sara met eigen ogen geconfronteerd wordt met het feit dat Stef zich met allerlei dingen bezighoudt béhalve met het redden van hun huwelijk, barst de bom.

3/5

Op haar werk is er nog de macchiato-man die zich altijd enorm flirterig gedraagt in Sara’s buurt. Zij heeft er weinig vertrouwen in dat hij oprechte bedoelingen heeft, want hij lijkt een stuk jonger dan zij is en ziet er bovendien geweldig uit. Wat moet hij met een moeder van twee kinderen? En privé ontstaat er een vriendschap met Sylvie en Camiel, de ouders van Nova. Het beste vriendinnetje van haar dochter Jenna. Dan blijkt op een ochtend dat sinterklaas langs is geweest en wordt Sara op een superromantische manier op blind date gevraagd. Wie is er verantwoordelijk voor die prachtige Louboutins en dat schattige gedichtje? Zou het de macchiato-man zijn of probeert Stef haar terug te winnen?

Zwarte koffie, macchiato & Takkenthee is een lekker romantisch verhaal. Het is het feelgooddebuut van Jaccodine van de Velde. Het prachtige omslag met geweldige kleuren die je direct een zomeravondgevoel geven, sprak me direct aan toen ik het voor het eerst zag. Daarom was ik heel benieuwd geworden naar het verhaal. En dat stelt zeker niet teleur.

Het leven van Sara wordt mooi weergegeven. Als moeder die druk is met het combineren van het huishouden, het zorgen voor twee kinderen en een baan. Maar Sara heeft daarbij een man die het vaak laat afweten, die weinig thuis is en ook barweinig interesse in haar toont. De alledaagse situaties zijn herkenbaar geschreven en laten je goed inleven in het leven dat Sara leidt. Nadat het huwelijk met Stef op de klippen loopt, wordt er langzaam steeds meer romantiek in het verhaal gebracht en dat is een fijne toevoeging.

Het verhaal is gemakkelijk te volgen. Al vond ik het wel jammer dat de schrijfstijl regelmatig wat vluchtig is. Hele weken worden samengevat in enkele zinnetjes en hoewel het niet erg is als er een sprong in het verhaal gemaakt wordt, vind ik een korte opsomming van wat er dan wel gebeurd is vaak te kort door de bocht. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt, maar andere personages, zoals vriendin Marit en zus Daan en haar gezin komen af en toe vluchtig voorbij als dit nodig is voor het verhaal, maar hebben verder weinig achtergrond. Dat is jammer. Het verhaal werkt toe naar een heerlijk einde en naarmate het boek volgt, zijn de scènes uitgebreider beschreven en minder haastig waardoor het het boek toch zeker met voldoening dicht kunt slaan.

Auteur: Jacodine van de Velde
ISBN: 9789492585806
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Ik kom je halen!

Lotte gaat op een avontuurlijke roadtrip door Amerika om haar beste vriendin Sophie te zoeken

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een kopje geluk

Een heerlijk einde van een humoristische, romantische en leuke serie. Marloes Berghege heeft met De Koffiesalon een indrukwekkend debuut gepubliceerd.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dubbele shot liefde

In deel twee van de Koffiesalon Serie van Marloes Berghege gaat het verhaal van Hanneke verder. En het wordt steeds leuker.

Lees meer