Ik niet op jou

Lucy zit op kantoor tegenover Joshua. Beiden zijn ze de assistent van een van de directeuren bij een uitgeverij die kortgeleden gefuseerd is. Joshua is de persoon op aarde die zij het meest haat. Hij is stijf, voorspelbaar (voor iedere dag van de week heeft hij een bepaalde kleur blouse) en zelfvoldaan. Joshua maakt vele opmerkingen over Lucy’s kledingkeuze en haar eigenzinnige gedrag. Ze spelen allerlei kinderachtige spelletjes om elkaar te jennen. En personeelszaken krijgt regelmatig klachten van de beide werknemers, altijd over elkaar. Als er een mooie promotie beschikbaar komt, worden ze ook nog elkaars concurrenten. En dan barst de strijd pas echt los.

3/5

Ik had best wel wat moeite om in het verhaal te komen. Lucy en Joshua zijn beiden eigenlijk vrij vervelende personages in het begin. De kinderachtige strijd die ze voeren is zo ontzettend overdreven, dat ik daar niet echt mee kon meeleven. Ik heb het boek aan de kant gelegd en tussendoor een ander boek gelezen, maar uiteindelijk heb ik het toch weer gepakt. En daar heb ik geen spijt van.

Het verhaal is voor een lange tijd langdradig beschreven, eigenlijk hebben Lucy en Joshua beiden geen leven buiten hun werk. Ze maken zulke lange dagen en werken zo hard, dat er weinig vrije tijd overblijft. Een heel groot deel van het boek speelt zich dus af op het werk. Er gebeurt niet veel, behalve dan steeds dat kinderachtige onderlinge gejen. Maar dan komt de romantische omslag die je al van mijlenver zag aankomen in het verhaal, en wordt het eindelijk wat interessanter. Een ritje in de lift eindigt in een lange, indrukwekkende passionele zoen en vanaf dan is het hek van de dam. Lucy is helemaal in de war, want Joshua is eigenlijk ontzettend knap, hij heeft een prachtig lichaam en zoals hij zoende is ze nog nooit door iemand gezoend. Maar eigenlijk is hij de persoon op aarde die ze het meest haat. En ze was ook nog aan het daten met de aardige Danny, dus wat moet ze hier nu weer mee?

Tijdens een personeelsuitje waarop ze gaan paintballen – zijn idee natuurlijk – leert ze ook een andere kant van Josh kennen en vanaf dan komt er steeds meer romantiek in het verhaal. Natuurlijk nog met de nodige misverstanden. Maar dat laatste stuk van het boek, maakt heel veel goed. En daardoor is het toch de moeite waard om te blijven lezen. Dit boek is niet een van de meest indrukwekkende boeken die ik de laatste tijd gelezen heb en als ik andere lezers titels moet aanbevelen staat het ook zeker niet bovenaan. Maar toch was het vermakelijk om dit verhaal te lezen en heb ik (vooral) genoten van de romantische kant van Josh.

Auteur: Sally Thorne
Uitgeverij: Harpercollins
ISBN: 9789402703498

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dokter Kwak

De dieren zijn ziek of hebben andere vervelende medische kwaaltjes, maar gelukkig is daar Dokter Kwak die iedereen kan helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe zeg je ‘Het spijt me!’

Sorry zeggen. Een belangrijke les die je niet vroeg genoeg kunt leren, toch? Ik leerde ooit op een cursus communiceren met kinderen, dat een kind pas vanaf ongeveer zijn twaalfde levensjaar empathie kent. Dat het dan pas een gemeende sorry kan zeggen, omdat het dan pas écht beseft hoe het voor de ander moet zijn […]

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Vraag het aan Veerle

Het eerste deel van de nieuwe sportschool-trilogie van Renée Olsthoorn.

Lees meer