Ik niet op jou

Lucy zit op kantoor tegenover Joshua. Beiden zijn ze de assistent van een van de directeuren bij een uitgeverij die kortgeleden gefuseerd is. Joshua is de persoon op aarde die zij het meest haat. Hij is stijf, voorspelbaar (voor iedere dag van de week heeft hij een bepaalde kleur blouse) en zelfvoldaan. Joshua maakt vele opmerkingen over Lucy’s kledingkeuze en haar eigenzinnige gedrag. Ze spelen allerlei kinderachtige spelletjes om elkaar te jennen. En personeelszaken krijgt regelmatig klachten van de beide werknemers, altijd over elkaar. Als er een mooie promotie beschikbaar komt, worden ze ook nog elkaars concurrenten. En dan barst de strijd pas echt los.

3.5/5

Ik had best wel wat moeite om in het verhaal te komen. Lucy en Joshua zijn beiden eigenlijk vrij vervelende personages in het begin. De kinderachtige strijd die ze voeren is zo ontzettend overdreven, dat ik daarmee niet echt kon meeleven. Ik heb het boek aan de kant gelegd en tussendoor een ander boek gelezen, maar uiteindelijk heb ik het toch weer gepakt. En daar heb ik geen spijt van.

Het verhaal is voor een lange tijd wat langdradig beschreven, eigenlijk hebben Lucy en Joshua beiden geen leven buiten hun werk. Ze maken zulke lange dagen en werken zo hard, dat er weinig vrije tijd overblijft. Een heel groot deel van het boek speelt zich dus af op het werk. Er gebeurt niet veel, behalve dan steeds dat kinderachtige onderlinge gejen. Maar dan komt de romantische omslag die je al van mijlenver zag aankomen in het verhaal, en wordt het eindelijk wat interessanter. Een ritje in de lift eindigt in een lange, indrukwekkende passionele zoen en vanaf dan is het hek van de dam. Lucy is helemaal in de war, want Joshua is eigenlijk ontzettend knap, hij heeft een prachtig lichaam en zoals hij zoende is ze nog nooit door iemand gezoend. Maar eigenlijk is hij de persoon op aarde die ze het meest haat. En ze was ook nog aan het daten met de aardige Danny, dus wat moet ze hier nu weer mee?

Tijdens een personeelsuitje waarop ze gaan paintballen – zijn idee natuurlijk – leert ze ook een andere kant van Josh kennen en vanaf dan komt er steeds meer romantiek in het verhaal. Natuurlijk nog met de nodige misverstanden. Maar dat laatste stuk van het boek, maakt heel veel goed. En daardoor is het zeker de moeite waard om te blijven lezen. Dit boek was aanvankelijk niet een van de meest indrukwekkende titels die ik had gelezen, maar bleef me toch lange tijd bij. En dat is een duidelijk teken dat het verhaal indruk op me heeft gemaakt. Hoewel het kinderachtig begon, was het toch erg vermakelijk om te lezen en heb ik (vooral) genoten van de romantische kant van Josh.

Auteur: Sally Thorne
Uitgeverij: Harpercollins
ISBN: 9789402703498

 

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer