Sprookjesboom 1 – De laars van Reus

Vorige week waren we twee dagen in de Efteling. We genoten we van een heerlijke overnachting in het prachtige vakantiepark Loonsche Zand. Om nog maar even in die sferen te blijven, hebben we deze week nog een paar leuke Efteling boeken uit de kast gepakt om voor te lezen. Daarvan hebben we er stiekem best veel verzameld in de afgelopen vier jaren. 

4/5

In De Laars van Reus gaat het om Reus die graag zijn laarzen terug wil. Ze worden natuurlijk altijd gestolen door Klein Duimpje en Reus is er klaar mee. Hij vraagt heks of zij ze terug kan toveren voor hem, maar ‘voor niets gaat de zon op’ dus moet hij haar een goudstuk betalen.

Dat heeft Reus niet, dus gaat hij naar de grot van draak om een poging te doen om de schat te stelen. Als dat niet lukt en hij van frustratie drie keer op de grond stampvoet, verschijnt Fakir. Reus mag een wens doen en dolgelukkig vraagt hij Fakir om één goudstuk. Daarmee krijgt hij heks zover om zijn laarzen terug te toveren.

Maar wat is hij dom geweest! Hij had immers ook gewoon zijn laarzen terug kunnen wensen of zelfs de héle schat van draak. En als Reus zich dat beseft, gaat hij naar de grot van draak om alsnog de rest van de schat te stelen. Maar of dat hem lukt?

De boeken van sprookjesboom zijn heerlijk herkenbaar voor de kindjes die de Efteling wel eens bezocht hebben óf die de serie Sprookjesboom op televisie wel eens bekeken hebben. Bij het voorlezen proberen we dan tot plezier van Jack altijd de diepe lage stem van sprookjesboom te imiteren. 

Het boek is mooi geïllustreerd en Reus is een heerlijk personage. Hij mag dan wel heel groot zijn, maar heel slim is hij in elk geval niet. Daardoor loopt alles altijd mis en dat zorgt voor plezier tijdens het voorlezen. Jack mag ‘s avonds zelf zijn boekje kiezen, voor het slapen gaan, en de boeken van Sprookjesboom komen nog heel regelmatig uit de kast. 

Redactie en vormgeving: Big Balloon BV
Uitgave: Efteling BV
ISBN: 9789047802419

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Ik kom je halen!

Lotte gaat op een avontuurlijke roadtrip door Amerika om haar beste vriendin Sophie te zoeken

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een kopje geluk

Een heerlijk einde van een humoristische, romantische en leuke serie. Marloes Berghege heeft met De Koffiesalon een indrukwekkend debuut gepubliceerd.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dubbele shot liefde

In deel twee van de Koffiesalon Serie van Marloes Berghege gaat het verhaal van Hanneke verder. En het wordt steeds leuker.

Lees meer