De Weddingplanner

Op de bruiloft van haar vriendin leert Tessa weddingplanner Maartje kennen. Tessa helpt haar uit de brand bij een noodgeval op de bruiloft en hoewel de meiden absoluut elkaars tegenpolen zijn vloeit daar een bijzondere samenwerking uit voort. Tessa wordt de assistente van Maartje en samen zijn ze een droomteam voor bruiden in spé. De creativiteit en het enthousiasme van Maartje worden perfect aangevuld door de perfecte planningsvaardigheden van Tessa. De gestructureerde aard van Tessa compenseert goed voor de chaotische kant van Maartje.

4/5

Op persoonlijk vlak verloopt het leven niet zo romantisch als bij de bruiden die ze bijstaan. Maartjes langlopende relatie met Tom is stukgelopen en het zorgt regelmatig voor bijzonder ongemakkelijke situaties dat ze elkaar nog tegenkomen op bruiloften. Tom is namelijk vaak de fotograaf op de bruiloften die Tessa en Maartje organiseren. Tessa heeft al diverse mannen weggejaagd met haar idee van het perfecte plaatje en voornamelijk de tijdsspanne die ze uitgeschreven heeft om de toekomst samen uit te stippelen van samenwonen tot trouwen en kinderen krijgen.

Door de samenwerking met Maartje verandert Tessa’s leven eigenlijk helemaal. Haar gestructureerde bestaan met een veilige vaste baan met bijbehorend vast inkomen heeft ze opzij gezet voor de samenwerking als weddingplanners waarbij ze een deel van de winst verdient; geen vastigheid dus. Haar vader ziet zijn dochter veranderen en juicht dit enorm toe. Maar ondertussen weet Tessa zich er niet zo goed raad mee, want alles dat voor haar vertrouwd was, komt daarmee een beetje op losse schroeven te staan. Als ze dan weer durft te gaan daten, vindt ze het ook erg lastig om te de keuze te maken tussen de vrije muzikant Michiel – van wie Maartje en beste vriendin Mimi vinden dat wat avontuur haar goed zal doen – en de gestructureerde leuke kok Rob van wie ze zelf denkt dat ze een perfecte match zouden zijn. En als ze dan de date met Michiel een kansje durft te geven, lijkt de keuze al voor haar gemaakt te zijn. Maar is dat wel waar Tessa zelf het gelukkigst van wordt?

De Weddingplanner is verschenen als Kobo Exclusive serie van negen delen. Inmiddels zijn de negen delen ook al weer een tijdje gebundeld tot e-book. Hartstikke goed natuurlijk, want nu kan iedereen (met een e-reader, tablet of smartphone) dit heerlijke verhaal lezen. Vanwege het beroep van de twee meiden is romantiek een veelvuldig terugkerend thema, maar ook op persoonlijk vlak komt er steeds meer romantiek in het verhaal. Verder is de vriendschap van deze twee tegenpolen een belangrijk onderdeel van het verhaal en dat is heel mooi uitgewerkt. De karakters van de beide meiden zijn heel mooi uitgediept, juist omdat ze op zoveel vlakken van elkaar verschillen. En ze laten gedurende het verhaal een hele mooie groei zien.

Ook de andere personages komen helemaal tot leven. Zij hebben zo ook hun eigen uitdagingen en verhaallijnen die het boek des te interessanter maken. De gesprekken zijn levendig verwoord, locaties en situaties uitgebreid (maar nooit langdradig) beschreven. De fijne humor van Marijke Vos maakt het verhaal compleet. Misverstanden, blunders, typische karaktereigenschappen, hysterische bruiden, een afschuwelijke bruidswinkel-eigenaresse en zelfs ruzies zorgen ervoor dat elk deel iets toevoegt aan het verhaal en je aan de bladzijden gekluisterd blijft. In het laatste deel is het een verrassing dat het ineens vanuit het perspectief van Maartje geschreven is, in plaats van Tessa. Dat was heel even omschakelen, maar voor de verhaallijn ook wel weer begrijpelijk. Later begreep ik ook dat dit een bonus-deel was, wat de perspectiefwissel nog beter verklaart. Voor een feelgood book is het een behoorlijke pil met 337 pagina’s, maar zo heb ik het tijdens het lezen nooit ervaren. Ik ben er doorheen gevlogen, met veel plezier!

Auteur: Marijke Vos
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206675

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer