Het doktertje

Tessa speelt heel vaak met haar knuffeltjes en tovert haar kamer dan om in een knuffelziekenhuis. In potjes en flesjes heeft ze medicijnen voor de knuffels en met een doktersjas en stethoscoop ziet ze er zelf ook uit als een echte dokter. 

4/5

“Tessa loopt langs alle bedjes van haar knuffels – elke morgen en ze zegt: ik zal vandaag weer goed voor jullie zorgen.”

Wie vaker kinderboekenrecensies van mij heeft gelezen, weet inmiddels dat ik dol ben op voorlezen op rijm. Het ritme dat je dan in een verhaaltje kunt brengen, is zoveel fijner om te vertellen. Ook Het Doktertje is fijn op rijm geschreven en vind ik dan ook heel leuk om voor te lezen.

Het thema is lekker herkenbaar, want ieder kind heeft wel knuffels en ik denk dat ook veel kinderen wel eens doktertje spelen. Een knuffelcavia, hondje en een beer komen voorbij, samen met nog een heleboel andere dieren. De beer heeft een scheur en moet geopereerd worden. Dat doet Tessa samen met haar oma. En natuurlijk vindt Tessa het ook heel fijn als een vriendje mee komt spelen. 

De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk verspreid over de bladzijde. De tekst staat er tussendoor. Er is vanalles te zien op elke pagina, waardoor de kindjes tijdens het voorlezen genoeg te zien en te ontdekken hebben. En het verhaaltje is precies lang genoeg om de kindjes tevreden te stellen voor het slapengaan, maar toch niet al te veel tijd in beslag te nemen. 

Auteurs: Marianne Busscher en Ron Schröder
Illustraties: Kathleen Amant
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9789000370108

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer