Eén depresso, alsjeblieft

Hanneke zit is niet op het beste moment van haar leven. Ze heeft haar vriend betrapt op een dronken zoen met een ander en heeft haar ontslag gekregen als lerares Engels op een middelbare school. En minder belangrijk, maar niet minder vervelend: ze heeft in een opwelling een nieuwe strippenkaart gekocht voor de yogalessen waar ze zo’n vreselijke hekel aan heeft. Gelukkig is er nog één lichtpuntje in haar leven: haar huisgenoot en vriendin Josje die Hanneke altijd altijd weet op te vrolijken.

3.5/5

Eén depresso, alsjeblieft is het eerste deel van de driedelige Koffiesalon-serie. Het verhaal begint luchtig en is met veel humor geschreven. De yogales wordt een beetje belachelijk gemaakt, omdat het helemaal niks is voor Hanneke en tijdens het stappen staat ze behoorlijk voor paal als ze te diep in het glaasje gekeken heeft. De scènes zijn beeldig geschreven en je ziet het verhaal zo voor je. Het verhaal heeft vaart, doordat uiteenlopende situaties elkaar in een prettig tempo opvolgen. En ook belangrijk: de fijne vriendschap met Josje bezorgt je een warm gevoel.

Waarom dit verhaal is gepubliceerd als een serie van elk zo’n honderd pagina’s tellende delen, in plaats van een compleet boek, is mij niet helemaal duidelijk. Zeker niet omdat alle drie de delen op dezelfde datum verschenen zijn. Wat ik wel een voordeel vind, is dat de spanning in het laatste hoofdstuk wordt opgevoerd en de scène eindigt met een leuke cliffhanger, waardoor je direct nieuwsgierig wordt naar het volgende deel.

Auteur: Marloes Berghege
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024597352

* Gelezen via Kobo Plus

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer