Eén depresso, alsjeblieft

Hanneke zit is niet op het beste moment van haar leven. Ze heeft haar vriend betrapt op een dronken zoen met een ander en heeft haar ontslag gekregen als lerares Engels op een middelbare school. En minder belangrijk, maar niet minder vervelend: ze heeft in een opwelling een nieuwe strippenkaart gekocht voor de yogalessen waar ze zo’n vreselijke hekel aan heeft. Gelukkig is er nog één lichtpuntje in haar leven: haar huisgenoot en vriendin Josje die Hanneke altijd altijd weet op te vrolijken.

3.5/5

Eén depresso, alsjeblieft is het eerste deel van de driedelige Koffiesalon-serie. Het verhaal begint luchtig en is met veel humor geschreven. De yogales wordt een beetje belachelijk gemaakt, omdat het helemaal niks is voor Hanneke en tijdens het stappen staat ze behoorlijk voor paal als ze te diep in het glaasje gekeken heeft. De scènes zijn beeldig geschreven en je ziet het verhaal zo voor je. Het verhaal heeft vaart, doordat uiteenlopende situaties elkaar in een prettig tempo opvolgen. En ook belangrijk: de fijne vriendschap met Josje bezorgt je een warm gevoel.

Waarom dit verhaal is gepubliceerd als een serie van elk zo’n honderd pagina’s tellende delen, in plaats van een compleet boek, is mij niet helemaal duidelijk. Zeker niet omdat alle drie de delen op dezelfde datum verschenen zijn. Wat ik wel een voordeel vind, is dat de spanning in het laatste hoofdstuk wordt opgevoerd en de scène eindigt met een leuke cliffhanger, waardoor je direct nieuwsgierig wordt naar het volgende deel.

Auteur: Marloes Berghege
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024597352

* Gelezen via Kobo Plus

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Ik kom je halen!

Lotte gaat op een avontuurlijke roadtrip door Amerika om haar beste vriendin Sophie te zoeken

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een kopje geluk

Een heerlijk einde van een humoristische, romantische en leuke serie. Marloes Berghege heeft met De Koffiesalon een indrukwekkend debuut gepubliceerd.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dubbele shot liefde

In deel twee van de Koffiesalon Serie van Marloes Berghege gaat het verhaal van Hanneke verder. En het wordt steeds leuker.

Lees meer