Eén depresso, alsjeblieft

Hanneke zit is niet op het beste moment van haar leven. Ze heeft haar vriend betrapt op een dronken zoen met een ander en heeft haar ontslag gekregen als lerares Engels op een middelbare school. En minder belangrijk, maar niet minder vervelend: ze heeft in een opwelling een nieuwe strippenkaart gekocht voor de yogalessen waar ze zo’n vreselijke hekel aan heeft. Gelukkig is er nog één lichtpuntje in haar leven: haar huisgenoot en vriendin Josje die Hanneke altijd altijd weet op te vrolijken.

3.5/5

Eén depresso, alsjeblieft is het eerste deel van de driedelige Koffiesalon-serie. Het verhaal begint luchtig en is met veel humor geschreven. De yogales wordt een beetje belachelijk gemaakt, omdat het helemaal niks is voor Hanneke en tijdens het stappen staat ze behoorlijk voor paal als ze te diep in het glaasje gekeken heeft. De scènes zijn beeldig geschreven en je ziet het verhaal zo voor je. Het verhaal heeft vaart, doordat uiteenlopende situaties elkaar in een prettig tempo opvolgen. En ook belangrijk: de fijne vriendschap met Josje bezorgt je een warm gevoel.

Waarom dit verhaal is gepubliceerd als een serie van elk zo’n honderd pagina’s tellende delen, in plaats van een compleet boek, is mij niet helemaal duidelijk. Zeker niet omdat alle drie de delen op dezelfde datum verschenen zijn. Wat ik wel een voordeel vind, is dat de spanning in het laatste hoofdstuk wordt opgevoerd en de scène eindigt met een leuke cliffhanger, waardoor je direct nieuwsgierig wordt naar het volgende deel.

Auteur: Marloes Berghege
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024597352

* Gelezen via Kobo Plus

 

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer