Bobbi naar de tandarts

Beertje Bobbi moet straks naar de tandarts, dus hij poetst zijn tanden nog eens extra goed. Eigenlijk wil Bobbi helemaal niet gaan, maar het moet van zijn papa. In de wachtkamer vermaakt hij zich al goed met het speelgoed dat er staat en ook in de stoel is hij zijn tegenzin snel vergeten. Het is wel heel gaaf, dat die stoel kan bewegen!

5/5

Gelukkig heeft Bobbi geen gaatjes. Hij krijg fluorgel en daarna nog poetsles. Voordat hij naar huis gaat, kies hij als cadeautje een kleine spiegel, zodat hij thuis ook tandartsje kan spelen. Bij al zijn vriendjes controleert hij dan of zij ook geen gaatjes hebben. 

“Dat was dat, je hebt geen gaatjes.
Nu nog poetsles, kijk maar goed.
‘Links en rechts, beneden, boven.’
Bobbi weet snel hoe het moet.”

De Bobbi boekjes zijn altijd een succes. Welk onderwerp er ook centraal staat, je weet altijd dat het veel voorleesplezier zal geven. Zoals alle boekjes van Bobbi, is ook dit verhaal op rijm geschreven. Dit boekje is een vrolijke manier om kinderen voor te bereiden op een bezoekje aan de tandarts. De meeste mensen vinden naar de tandarts gaan nooit zo’n pretje, en daar kunnen jonge kinderen ook al iets van oppikken. Dit boekje is dan een leuke manier om de spanning weg te nemen. 

Auteur en Illustrator: Monica Maas
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020657340

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer