Bobbi naar de tandarts

Beertje Bobbi moet straks naar de tandarts, dus hij poetst zijn tanden nog eens extra goed. Eigenlijk wil Bobbi helemaal niet gaan, maar het moet van zijn papa. In de wachtkamer vermaakt hij zich al goed met het speelgoed dat er staat en ook in de stoel is hij zijn tegenzin snel vergeten. Het is wel heel gaaf, dat die stoel kan bewegen!

5/5

Gelukkig heeft Bobbi geen gaatjes. Hij krijg fluorgel en daarna nog poetsles. Voordat hij naar huis gaat, kies hij als cadeautje een kleine spiegel, zodat hij thuis ook tandartsje kan spelen. Bij al zijn vriendjes controleert hij dan of zij ook geen gaatjes hebben. 

“Dat was dat, je hebt geen gaatjes.
Nu nog poetsles, kijk maar goed.
‘Links en rechts, beneden, boven.’
Bobbi weet snel hoe het moet.”

De Bobbi boekjes zijn altijd een succes. Welk onderwerp er ook centraal staat, je weet altijd dat het veel voorleesplezier zal geven. Zoals alle boekjes van Bobbi, is ook dit verhaal op rijm geschreven. Dit boekje is een vrolijke manier om kinderen voor te bereiden op een bezoekje aan de tandarts. De meeste mensen vinden naar de tandarts gaan nooit zo’n pretje, en daar kunnen jonge kinderen ook al iets van oppikken. Dit boekje is dan een leuke manier om de spanning weg te nemen. 

Auteur en Illustrator: Monica Maas
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020657340

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Wat als de wind komt

Olivier is een piekeraar, maar van zijn vriendin leert hij heus niet altijd bang hoeft te zijn.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Ibiza

Het zomerse tweede deel uit de liefs uit serie van Iris Visser is een losstaand verhaal dat zich afspeelt op Ibiza, maar een aantal oude bekenden komt kort nog eens voorbij!

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Londen

Het eerste deel van de liefs uit serie van Iris Visser is een heerlijke feelgood over Hannah in Londen.

Lees meer