Een dubbele shot liefde

In het tweede deel van de Koffiesalon gaat het verhaal van start met Hanneke die weer in een yogales zit. Met een flashback wordt je op de hoogte gebracht van de afgelopen weken, die tussen deel een en twee verstreken zijn. Dat verklaart meteen waarom het boek dus in drie delen is opgeknipt.

5/5

Haar werk bij Boon loopt prima en het contact met Sil is zelfs een beetje aan het ontdooien. In elk geval noemt hij haar niet steeds meer ‘braakdraak’ (wat een hilarische naam is dat trouwens). Dat Sil ineens met een kat komt aanzetten voor in de koffiesalon vindt Hanneke, die lichtelijk last heeft van smetvrees, overigens wel een stuk minder.

 

Haar vriendin Josje is onzeker over haar relatie met Niels en kan daar wel wat hulp bij gebruiken en ondertussen heeft Hanneke zelf ook een date gehad naar aanleiding van een koppelpoging van haar eigen moeder. Die steekt niet onder stoelen of banken dat ze het maar niks vindt dat Hanneke haar relatie met Job verbroken heeft én dat ze ook nog eens in een koffiesalon werkt. En dan komt Josje, ter compensatie voor haar eigen relatieproblemen met het idee om een jeugdliefde van Hanneke op te gaan sporen. Hoewel het meteen allerlei romantische scenario’s laat opkomen in Hanneke’s hoofd is ze er niet direct zo zeker van dat het ook echt een succes zal worden.

 

De Koffiesalon serie wordt in deel twee alleen maar leuker. Nu ik de personages wat meer heb leren kennen, kon ik heerlijk met ze meeleven. Hanneke en Josje hebben een leuke vriendschap, ze zijn goede vriendinnen voor elkaar en het is leuk om te lezen wat ze voor elkaar doen. Sil ontpopt zich tot een interessante collega en de gesprekken met de moeder zijn zo leuk uitgewerkt dat je de irritatie zelf kunt voelen.

 

‘Een dubbele shot liefde’ is zo humoristisch geschreven dat ik vaak hardop zat te lachen. Het verhaal krijgt in dit deel een romantische spanning en houd je vast tot het einde. Ik heb het in één ruk uitgelezen en ben direct doorgegaan naar het laatste deel, want de cliffhanger op het einde, hield me zeker geboeid.  

Auteur: Marloes Berghege
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024597369

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer