Een kopje geluk

In het derde deel van de Koffiesalon serie beginnen we weer in een nieuwe yogales. Herinneringen die in haar hoofd oppoppen maken duidelijk wat er in de tussentijd gebeurd is. Josje is diep ongelukkig omdat het met Niels helemaal mis is gelopen en stort zich op het vinden van Hannekes vroegere campingliefde. Als ze hem gevonden heeft, gaan Josje en Hanneke in zijn restaurant eten. Zou hij nog steeds zo leuk zijn als toen?

5/5

Ondertussen blijft Hannekes moeder maar doorzagen over een nieuwe baan. Met Sil loop het contact op de werkvloer zo stroef dat Vic een personeelsfeest georganiseerd heeft in de hoop de sfeer wat te verbeteren. En Hanneke heeft zich door Niels laten strikken om hem te helpen met het organiseren van een verrassingsfeest voor Josje. Hij beseft dat hij een grote fout heeft gemaakt en wil zijn best doen om haar alsnog te laten weten dat hij haar geweldig vindt. Hanneke twijfelt of dit de juiste manier is, maar zegt haar hulp toch toe. Vic wordt erbij gehaald en die bestempelt het tot zijn nieuwe levensdoel om Boon zo mooi mogelijk te versieren voor deze surpriseparty.

 

De Koffiesalon-serie gaat onverminderd leuk verder. Wat een heerlijke boeken zijn het om te lezen. Het verhaal heeft alles wat je van een goede feelgood verwacht: romantiek, fijne vriendschap, een excentrieke baas,  genoeg humor en avonturen met de nodige misverstanden. Hanneke is een leuk personage dat zich gemakkelijk laat volgen en het verhaal is met de juiste hoeveelheid spanning geschreven om meegesleept te worden tot het einde. Jammer dat het verhaal na drie delen al stopt, want ik had er zo nog een paar meer achteraan willen lezen!

Auteur: Marloes Berghege
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024597376

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer