Ik kom je halen!

Lotte is haar baan kwijt en heeft haar zinnen gezet op de vacature bij het bedrijf waar haar beste vriendin Sophie werkt. Als die voor haar werk naar Las Vegas mag, is ze een tikkeltje jaloers, maar ook heel erg blij voor haar. Sophie appt dat ze een date heeft met een sexy Amerikaan en dat zorgt eerst voor de nodige jaloezie. Maar als de berichtjes dan van toon veranderen en er vervolgens helemaal geen berichtjes meer komen, slaan de zorgen toe. Lotte twijfelt geen seconde en koopt van het laatste geld dat ze heeft een ticket naar New York om haar beste vriendin te zoeken. Wat dan volgt is een spectaculaire roadtrip door Amerika met vele avonturen.

3/5

Ik kom je halen is het debuut van Marijke Vos. Het is onmiskenbaar een feelgood verhaal, maar bevat de nodige spanning met een moord en ontvoering. Door al deze spectaculaire gebeurtenissen is het in mijn ogen soms ook wel een beetje too much. Dat Lotte direct naar haar komst al opgescheept zit met een jongetje dat ontvoerd blijkt te zijn is al vrij bijzonder, maar dat ze verderop in het boek ook nog getuige is van het wegmaken van een lijk en uit die situatie gered wordt door het dansje van een imitatie-Elvis is ronduit ongeloofwaardig.

De personages zijn veelal karikaturen. Ze ontmoet in Amerika een imitatie-Elvis, een vreemde Indiaan en een sexy cowboy. Bovendien is haar huisgenoot in Nederland een nogal paranoia figuur die overal complottheorieën achter zoekt. Al met al is er heel hard gewerkt om de spanning in het verhaal te brengen (een beetje té hard misschien) met vreemde plottwists die hier en daar ook net zo spontaan als ze opgekomen zijn weer naar de achtergrond verdwijnen. Daardoor voelt het allemaal een beetje gehaast. Dat is jammer, want met wat minder spectaculaire gebeurtenissen had Marijke Vos hier ook zeker een hartstikke leuk verhaal van kunnen maken, doordat ze met zoveel humor schrijft. Vergeleken de andere boeken die ik las van Marijke Vos (De Weddingplanner en Ik pleit voor jou) blijft dit boek dan ook een beetje achter naar mijn idee. Maar toch had ik het binnen no time uit, vanwege de vlotte schrijfstijl en de humoristische situaties. En uiteindelijk ben je wel gewoon benieuwd naar hoe het afloopt, dus wil je ook blijven lezen. Vermakelijk voor tussendoor, maar zeker niet mijn eerste aanrader uit het indrukwekkende repertoire van Marijke Vos.

Auteur: Marijke Vos
Uitgeverij: Mijnbestseller.nl
ISBN: 9789463676199 

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer