Ik kom je halen!

Lotte is haar baan kwijt en heeft haar zinnen gezet op de vacature bij het bedrijf waar haar beste vriendin Sophie werkt. Als die voor haar werk naar Las Vegas mag, is ze een tikkeltje jaloers, maar ook heel erg blij voor haar. Sophie appt dat ze een date heeft met een sexy Amerikaan en dat zorgt eerst voor de nodige jaloezie. Maar als de berichtjes dan van toon veranderen en er vervolgens helemaal geen berichtjes meer komen, slaan de zorgen toe. Lotte twijfelt geen seconde en koopt van het laatste geld dat ze heeft een ticket naar New York om haar beste vriendin te zoeken. Wat dan volgt is een spectaculaire roadtrip door Amerika met vele avonturen.

3/5

Ik kom je halen is het debuut van Marijke Vos. Het is onmiskenbaar een feelgood verhaal, maar bevat de nodige spanning met een moord en ontvoering. Door al deze spectaculaire gebeurtenissen is het in mijn ogen soms ook wel een beetje too much. Dat Lotte direct naar haar komst al opgescheept zit met een jongetje dat ontvoerd blijkt te zijn is al vrij bijzonder, maar dat ze verderop in het boek ook nog getuige is van het wegmaken van een lijk en uit die situatie gered wordt door het dansje van een imitatie-Elvis is ronduit ongeloofwaardig.

De personages zijn veelal karikaturen. Ze ontmoet in Amerika een imitatie-Elvis, een vreemde Indiaan en een sexy cowboy. Bovendien is haar huisgenoot in Nederland een nogal paranoia figuur die overal complottheorieën achter zoekt. Al met al is er heel hard gewerkt om de spanning in het verhaal te brengen (een beetje té hard misschien) met vreemde plottwists die hier en daar ook net zo spontaan als ze opgekomen zijn weer naar de achtergrond verdwijnen. Daardoor voelt het allemaal een beetje gehaast. Dat is jammer, want met wat minder spectaculaire gebeurtenissen had Marijke Vos hier ook zeker een hartstikke leuk verhaal van kunnen maken, doordat ze met zoveel humor schrijft. Vergeleken de andere boeken die ik las van Marijke Vos (De Weddingplanner en Ik pleit voor jou) blijft dit boek dan ook een beetje achter naar mijn idee. Maar toch had ik het binnen no time uit, vanwege de vlotte schrijfstijl en de humoristische situaties. En uiteindelijk ben je wel gewoon benieuwd naar hoe het afloopt, dus wil je ook blijven lezen. Vermakelijk voor tussendoor, maar zeker niet mijn eerste aanrader uit het indrukwekkende repertoire van Marijke Vos.

Auteur: Marijke Vos
Uitgeverij: Mijnbestseller.nl
ISBN: 9789463676199 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer