Foodtruck Fiësta 1: In de ijskast

Jeej! Mijn eerste deelname aan een blogtour is een feit. Dat vind ik sowieso al hartstikke leuk. En dat het met zo’n leuke serie als Foodtruck Fiësta is, maakt het nóg leuker. Deel 1 van deze leuke serie is vanaf vandaag te verkrijgen! Bertina, Tinus voor vrienden, zet haar studie een jaar op pauze omdat ze met haar eigen Foodtruck van festival naar festival wil reizen. Ze vind een leuke tweedehands Foodtruck, maar dat blijkt  nogal een kat in de zak te zijn. Als ze met pech langs de weg staat, kan ze niet anders dan de hulp van haar eerste liefde Mats aanvaarden, die haar vader voor haar geregeld heeft.

3/5

Tien jaar na dato weet hij nog steeds indruk op haar te maken, maar ze hebben een hele geschiedenis samen en het einde van hun relatie was voor beide erg moeilijk. Bertina mocht van haar moeder niet meer met hem om gaan, omdat er dingen voorgevallen waren. Die ongemakkelijkheid hangt nog steeds tussen hen in.

Ik had even tijd nodig om in het boek te komen. In het de hoofdstukken krijg je een hele lappen met flashbacks te lezen over het vertrek van Bertina’s moeder naar India met een of andere yogaleraar. Dit maakte dat ik niet direct gegrepen werd door het verhaal. Het is informatie die je nodig hebt om te begrijpen wat er allemaal gebeurd is en waar Bertina nu staat in haar leven, maar het is jammer dat het als zo’n bulk op je afkomt. Daar komt echter snel verbetering in, want de flashback naar haar relatie met Mats en hun eerste keer brengt direct wat meer spanning in het verhaal en daardoor raak je meteen nieuwgierig naar Mats.

Dat er ook hoofdstukken vanuit hem geschreven zijn, vind ik een heel leuke aanvulling. Het verhaal over hun verleden heeft duidelijk twee kanten, dus het is fijn dat je deze nieuwe ontmoeting vanuit hen allebei kunt lezen. Maar de schrijfstijl en woordkeuzes in de hoofdstukken die vanuit Mats geschreven zijn, geven me niet altijd het idee dat ik “in het hoofd van een man zit”. Toch ben ik na dat moeizame begin wel degelijk gegrepen door het verhaal en wordt het leuk en beeldend geschreven. De karakters zijn harstikke leuk en je kunt je goed door het verhaal laten meevoeren, dus ik ben héél benieuwd hoe het verder zal gaan met Bertina’s Foodtruck avontuur en ook tussen haar en Mats, in deel 2.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545302

Dank aan Zomer & Keuning voor de uitnodiging om mee te doen aan deze blogtour en de recensie-exemplaren van de drie boeken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer