Alles op alles

Ze heeft het weer gedaan hoor. Marijke Vos heeft alweer zo’n heerlijk boek geschreven dat je van begin tot eind meevoert en niet meer loslaat. Wat heb ik genoten van Alles op alles! Het bijzondere landhuis in het mooie Engelse landschap, de hautaine Benjamin, de charmante Adam en de zieke oudtante die haar eigen liefdesgeschiedenis altijd goed verborgen heeft weten te houden. Wat een perfecte ingrediënten voor een heerlijk feelgoodverhaal.

5/5

Mijn eerste kennismaking met Marijke Vos had ik een paar maanden terug met het boek Ik pleit voor jou. Ik vond het zó leuk om te lezen, dat ik daarna een flinke inhaalslag begonnen ben in haar oeuvre. Thank god for Kobo Plus waar bijna al haar boeken op te vinden zijn. De Weddingplanner was al bijna éven leuk. Ik kom je halen kon me iets minder raken, maar was nog altijd heel vermakelijk en zeker ook humoristisch. En nu dus Alles op Alles. Dit boek heeft me weer helemaal meegevoerd van begin tot eind. Wat een heerlijk verhaal. Ik had er écht moeite mee om het weg te moeten leggen.

Nadja heeft een sabbatical en dat komt heel goed uit als haar oudtante Ella in Engeland in het ziekenhuis beland. Op verzoek van haar vader gaat Nadja op haar huis en de dieren passen en brengt ze regelmatig een bezoekje aan haar oudtante in het ziekenhuis. Daar ontmoet ze de charmante dokter Adam Green met wie ze al snel een klik heeft, maar helaas ontdekt ze ook dat hij twee kanten heeft. En dan is er nog die vreselijk knappe Benjamin, die alle rust in het dorp komt verstoren.

Als een van de meest begeerde vrijgezellen van Engeland heeft hij een uitstraling om direct bij weg te zwijmelen, ware het niet dat hij het plan heeft opgevat om het landhuis waar Ella haar leven lang naast gewoond heeft te gaan slopen en vervangen door afschuwelijke nieuwbouw. Samen met het excentrieke schildersclubje waar Nadja zich bij aangesloten heeft probeert Ella deze plannen te dwarsbomen. Maar dat betekent dat ze Benjamin steeds vaker onder ogen moet komen. Die prachtige ogen waar ze bijna in verdrinkt. Maar ze moet helder blijven, want deze arrogante en hautaine verschijning kan van buiten wel knap zijn, maar daar houdt het dan ook mooi bij op. Of heeft hij misschien ook twee kanten?

Het verhaal is mooi opgebouwd met diverse spanningsbogen die je als lezers steeds maar vast blijven houden. Wat verschuilt er achter die arrogante kant van Benjamin? Waarom veranderd Adam soms van het ene op het andere moment van een charmante leuke man in een opvliegerig alfamannetje? Wat is het verhaal achter dat landhuis? Wie is die charmante man met wie Ella op de foto staat? Waarom eindigt haar liefdesverhaal in het dagboek zo abrupt? En lukt het de dorpelingen om het landgoed te redden?

Marijke Vos heeft in Alles op Alles de situaties heel uitgebreid beschreven, waardoor je het landgoed, de knappe mannen en de excentrieke personages allemaal levendig voor je ziet. Dat is heel mooi gedaan, maar soms ook een klein punt van oponthoud, omdat je gewoon zó graag wilt weten hoe het allemaal verder gaat. Ik moet eerlijk bekennen dat ik sommige van die stukken heel snel gelezen heb, om maar weer wat meer informatie over het verhaal te kunnen krijgen. En hoewel dat misschien klinkt als een klein puntje van kritiek, is het evengoed een compliment omdat het verhaal dus zo meeslepend is dat je niet langer wilt wachten op nieuwe onthullingen. Geweldig gedaan weer! Ik heb het boek met een heel fijn gevoel ‘dichtgeslagen’ en ben direct daarna op zoek gegaan naar een ander boek van Marijke Vos om te kunnen gaan lezen: Van Chanel naar Flanel. Binnenkort volgt die recensie (en ook dat boek is nu al héérlijk).

Auteur: Marijke Vos
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047204985 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer