Van Chanel naar Flanel

Jennifer laat op het allerlaatste moment haar verloofde Terrence achter voor het altaar. Na jarenlang een luxeleventje geleid te hebben met een man die trouw niet zo hoog in het vaandel had staan, kiest ze ervoor om opnieuw te beginnen. Op aanraden van haar zus Miranda vertrekt ze naar Canada, waar hun oom Charlie woont. Bij aankomst ontdekt ze al snel dat hij niet meer die leuke gezellige oom is, die ze zich van vroeger kan herinneren. Maar de andere dorpsbewoners geven haar een warm welkom. Met name die sexy sheriff Branson, met wie ze na een avondje doorzakken in de kroeg al direct in bed belandt. Daarna behandelt hij haar echter als lucht en worden de dingen steeds ongemakkelijker.

4/5

Van Chanel naar Flanel is een heerlijke feelgoodroman die zorgt voor een aantal (ont)spannende leesuurtjes. Door de mooi een gedetailleerde beschrijvingen waan je je helemaal in Canada. Ik ben eigenlijk in dit boek begonnen omdat ik ergens las dat je er een ontzettende ‘Virgin River’-vibe van zou krijgen. Daar is geen woord van gelogen. Het kleine stadje, het plaatselijke dorpscafé, de vriendelijke en nieuwsgierige inwoners allemaal deden ze me enorm denken aan een van mijn favoriete Netflix-series. Het boek was een heel goed vermaak, na de laatste aflevering van het nieuwe seizoen van Virgin River (met cliffhanger die me niet zo snel los wilde laten).

Ik ben de laatste maanden fan geworden van het repertoire van Marijke Vos. Stuk voor stuk heeft ze heerlijke feelgood boeken geschreven waarbij ik me heerlijk kan laten meevoeren met het verhaal. Altijd is er een fijne balans tussen romantiek, vriendschap en een duidelijke verhaallijn waarbij de hoofdpersoon iets moet overwinnen of voor elkaar moet krijgen. Zo ook in dit boek. Toch was ik bij Van Chanel naar Flanel een beetje sceptisch voordat ik begon, want het begin (een bruid laat haar verloofde achter bij het altaar) klonk me nogal cliché in de oren. Dat was echter snel vergeten toen ik eenmaal begonnen was met lezen, want niet alleen was die betreffende scène hilarisch geschreven, maar er volgde een verhaal op met zoveel leuke personages en diepgang dat iedere vorm van cliché al snel vergeven was.

Marijke Vos is er in dit boek ook goed in geslaagd om spanning toe te voegen (anders dan romantische spanning) en dat heeft ze ook op een geloofwaardige manier gedaan. Al met al is dit dus weer een heerlijk boek, dat je zeker niet mag missen als je een feelgoodfan bent! En natuurlijk ga ik gewoon weer door met het volgende boek van haar repertoire, de novelle Het staat in de Sterren waarin het verhaal van Jennifers zus Miranda verder gaat.

Auteur: Marijke Vos
Uitgeverij: Loft Books
ISBN:  9789047204695

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer