Van Chanel naar Flanel

Jennifer laat op het allerlaatste moment haar verloofde Terrence achter voor het altaar. Na jarenlang een luxeleventje geleid te hebben met een man die trouw niet zo hoog in het vaandel had staan, kiest ze ervoor om opnieuw te beginnen. Op aanraden van haar zus Miranda vertrekt ze naar Canada, waar hun oom Charlie woont. Bij aankomst ontdekt ze al snel dat hij niet meer die leuke gezellige oom is, die ze zich van vroeger kan herinneren. Maar de andere dorpsbewoners geven haar een warm welkom. Met name die sexy sheriff Branson, met wie ze na een avondje doorzakken in de kroeg al direct in bed belandt. Daarna behandelt hij haar echter als lucht en worden de dingen steeds ongemakkelijker.

4/5

Van Chanel naar Flanel is een heerlijke feelgoodroman die zorgt voor een aantal (ont)spannende leesuurtjes. Door de mooi een gedetailleerde beschrijvingen waan je je helemaal in Canada. Ik ben eigenlijk in dit boek begonnen omdat ik ergens las dat je er een ontzettende ‘Virgin River’-vibe van zou krijgen. Daar is geen woord van gelogen. Het kleine stadje, het plaatselijke dorpscafé, de vriendelijke en nieuwsgierige inwoners allemaal deden ze me enorm denken aan een van mijn favoriete Netflix-series. Het boek was een heel goed vermaak, na de laatste aflevering van het nieuwe seizoen van Virgin River (met cliffhanger die me niet zo snel los wilde laten).

Ik ben de laatste maanden fan geworden van het repertoire van Marijke Vos. Stuk voor stuk heeft ze heerlijke feelgood boeken geschreven waarbij ik me heerlijk kan laten meevoeren met het verhaal. Altijd is er een fijne balans tussen romantiek, vriendschap en een duidelijke verhaallijn waarbij de hoofdpersoon iets moet overwinnen of voor elkaar moet krijgen. Zo ook in dit boek. Toch was ik bij Van Chanel naar Flanel een beetje sceptisch voordat ik begon, want het begin (een bruid laat haar verloofde achter bij het altaar) klonk me nogal cliché in de oren. Dat was echter snel vergeten toen ik eenmaal begonnen was met lezen, want niet alleen was die betreffende scène hilarisch geschreven, maar er volgde een verhaal op met zoveel leuke personages en diepgang dat iedere vorm van cliché al snel vergeven was.

Marijke Vos is er in dit boek ook goed in geslaagd om spanning toe te voegen (anders dan romantische spanning) en dat heeft ze ook op een geloofwaardige manier gedaan. Al met al is dit dus weer een heerlijk boek, dat je zeker niet mag missen als je een feelgoodfan bent! En natuurlijk ga ik gewoon weer door met het volgende boek van haar repertoire, de novelle Het staat in de Sterren waarin het verhaal van Jennifers zus Miranda verder gaat.

Auteur: Marijke Vos
Uitgeverij: Loft Books
ISBN:  9789047204695

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Wat als de wind komt

Olivier is een piekeraar, maar van zijn vriendin leert hij heus niet altijd bang hoeft te zijn.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Ibiza

Het zomerse tweede deel uit de liefs uit serie van Iris Visser is een losstaand verhaal dat zich afspeelt op Ibiza, maar een aantal oude bekenden komt kort nog eens voorbij!

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Londen

Het eerste deel van de liefs uit serie van Iris Visser is een heerlijke feelgood over Hannah in Londen.

Lees meer