Het staat in de sterren

Het verhaal in Rainbow Lake gaat verder na Van Chanel naar Flanel. Miranda is haar zus Jennifer achterna gereisd en vindt zo haar eigen avontuur in het kleine Canadese stadje. Haar rebelse verleden had er bijna voor gezorgd dat ze niet kon gaan, omdat ze zich nog wekelijks moet melden bij haar reclasseringsambtenaar. Maar als ze hem ervan heeft kunnen overtuigen dat ze vanwege een familie-noodgeval écht moet gaan, pakt zo zo snel als het kan de eerste vlucht naar de andere kant van de wereld. 

4/5

Aan Sam Pierce, de nieuwe hoofdredacteur van het krantje waar haar zus voor schrijft, maakt Miranda wijs dat zij wekelijks de horoscopen verzorgde voor het blad, zodat ze wat te doen heeft. Als er dan informatie komt over de politiezaak die net is afgerond, duikt Miranda er samen met de hem in. Maar is hij wel te vertrouwen? Miranda’s gevoel zegt dat hij niet is, wie hij zegt te zijn. Toch deinst ze niet terug voor een avontuur met hem, maar dat brengt haar in een behoorlijk benarde situatie.

Ik ben meteen begonnen met lezen in dit boek toen ik Van Chanel naar Flanel had dichtgeslagen. Door de herhaling die er aan het begin van het boek in zit, om de lezers op de hoogte te brengen van wat er aan vooraf is gegaan, werd ik niet meteen door het verhaal gegrepen. Misschien komt het ook omdat ik nog heel erg met mijn gedachten bij Jennifer en sheriff Branson zat, waardoor de omschakeling naar het totaal andere karakter dat Miranda is, behoorlijk groot was. Maar dat was maar van korte duur, want eenmaal omgeschakeld was ik weer als vanouds door het verhaal gegrepen. De schrijfstijl van Marijke Vos is fijn als altijd met de nodige humor en spanning. Dat leest heerlijk.

Ik moet je een waarschuwing geven voordat je aan dit boek (of een van de andere boeken van Marijke Vos) begint. Weet waar je je in stort. Het is namelijk helemáál niet goed voor de klusjes die in huis moeten gebeuren en de aandacht voor de kinderen. Ik zat tegen het einde van het verhaal zó in het boek, dat ik op het puntje van mijn stoel zat te lezen. Ik moest en zou weten hoe dit verhaal af zou gaan lopen. Stofzuigen? Kan vanmiddag ook wel! Kindjes, even stil, want mama hoeft nog maar één hoofdstuk. En toen was ik er doorheen. Zo jammer! Voor mij had deze novelle uitgebreid mogen worden tot een volwaardig (heel dik) boek, want het was weer heerlijk om mee te leven met de avonturen in Rainbow Lake. En avontuurlijk was het dit keer nog meer dan voorheen, met zo’n lekker uit de band springend karakter als Miranda.

ps. Ja dit einde was perfect, ik had het stiekem al gehoopt dat er zoiets zou gebeuren. Maar nu ben ik wel heel benieuwd geworden hoe het verhaal in de eerdere versie(s) eindigde. 

Auteur: Marijke Vos
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047205111

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer