Foodtruck Fiësta 2 – Een ijskoude klus

Waar het eerste deel geëindigd is bij de weergave van Mats over het weerzien tussen de twee oud geliefden na lange tijd, gaan we in deel twee verder met Tinus. Ze is in Mats’ huis waar ze een uitgebreide maaltijd gaat koken om Mats te bedanken voor al zijn hulp. Als hij thuis komt voelt het lichamelijk helemaal vertrouwd om met hem in één ruimte te zijn, maar geestelijk bestaat er nog steeds een grote afstand. Er staat te veel tussen hen in. Dat wordt er niet beter op als Mats’ vriendin binnen komt vallen.

4/5

Intussen heeft Tinus een nieuw baantje aangenomen bij Luigi’s ijssalon. Daar wil ze geld gaan verdienen om de Foodtruck reparaties te kunnen betalen en daarnaast hoopt ze de kunst van het ijs maken te leren van de Italiaanse ijsmeester. Waar ze niet op had geregend is dat de vervelende Wouter-Jan die ze van vroeger nog kent ook bij de ijssalon komt werken. En Mats heeft al helemaal een hekel aan hem. Als ze uiteindelijk een ontdekking doet over Mats en hem daarmee confronteert bekoelt de situatie helemaal tussen hen.

De situaties zijn levendig beschreven en je ziet het hele verhaal zo voor je. Dat maakt het heel leuk om te lezen. De dialogen komen lekker van de pagina’s en het is nog steeds fijn om afwisselend met de beide personages mee te kunnen kijken in hun hoofd. De stem van Mats word in dit deel ook wat duidelijker en wat mannelijker. Bovendien wordt de spanning wordt opgevoerd, je leeft echt mee met Tinus en misschien nog wel meer met Mats. Je wordt steeds nieuwsgieriger wat er nu precies gebeurd is in het verleden waardoor ze zo uit bruut uit elkaar gerukt zijn. En deel 2 eindigt opnieuw met een fijne cliffhanger die ervoor zorgt dat je direct verder wilt in deel 3, dat verschijnt overigens op 27 augustus.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545319

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Wat als de wind komt

Olivier is een piekeraar, maar van zijn vriendin leert hij heus niet altijd bang hoeft te zijn.

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Ibiza

Het zomerse tweede deel uit de liefs uit serie van Iris Visser is een losstaand verhaal dat zich afspeelt op Ibiza, maar een aantal oude bekenden komt kort nog eens voorbij!

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Liefs uit Londen

Het eerste deel van de liefs uit serie van Iris Visser is een heerlijke feelgood over Hannah in Londen.

Lees meer