Foodtruck Fiësta 2 – Een ijskoude klus

Waar het eerste deel geëindigd is bij de weergave van Mats over het weerzien tussen de twee oud geliefden na lange tijd, gaan we in deel twee verder met Tinus. Ze is in Mats’ huis waar ze een uitgebreide maaltijd gaat koken om Mats te bedanken voor al zijn hulp. Als hij thuis komt voelt het lichamelijk helemaal vertrouwd om met hem in één ruimte te zijn, maar geestelijk bestaat er nog steeds een grote afstand. Er staat te veel tussen hen in. Dat wordt er niet beter op als Mats’ vriendin binnen komt vallen.

4/5

Intussen heeft Tinus een nieuw baantje aangenomen bij Luigi’s ijssalon. Daar wil ze geld gaan verdienen om de Foodtruck reparaties te kunnen betalen en daarnaast hoopt ze de kunst van het ijs maken te leren van de Italiaanse ijsmeester. Waar ze niet op had geregend is dat de vervelende Wouter-Jan die ze van vroeger nog kent ook bij de ijssalon komt werken. En Mats heeft al helemaal een hekel aan hem. Als ze uiteindelijk een ontdekking doet over Mats en hem daarmee confronteert bekoelt de situatie helemaal tussen hen.

De situaties zijn levendig beschreven en je ziet het hele verhaal zo voor je. Dat maakt het heel leuk om te lezen. De dialogen komen lekker van de pagina’s en het is nog steeds fijn om afwisselend met de beide personages mee te kunnen kijken in hun hoofd. De stem van Mats word in dit deel ook wat duidelijker en wat mannelijker. Bovendien wordt de spanning wordt opgevoerd, je leeft echt mee met Tinus en misschien nog wel meer met Mats. Je wordt steeds nieuwsgieriger wat er nu precies gebeurd is in het verleden waardoor ze zo uit bruut uit elkaar gerukt zijn. En deel 2 eindigt opnieuw met een fijne cliffhanger die ervoor zorgt dat je direct verder wilt in deel 3, dat verschijnt overigens op 27 augustus.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545319

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer