Foodtruck Fiësta 2 – Een ijskoude klus

Waar het eerste deel geëindigd is bij de weergave van Mats over het weerzien tussen de twee oud geliefden na lange tijd, gaan we in deel twee verder met Tinus. Ze is in Mats’ huis waar ze een uitgebreide maaltijd gaat koken om Mats te bedanken voor al zijn hulp. Als hij thuis komt voelt het lichamelijk helemaal vertrouwd om met hem in één ruimte te zijn, maar geestelijk bestaat er nog steeds een grote afstand. Er staat te veel tussen hen in. Dat wordt er niet beter op als Mats’ vriendin binnen komt vallen.

4/5

Intussen heeft Tinus een nieuw baantje aangenomen bij Luigi’s ijssalon. Daar wil ze geld gaan verdienen om de Foodtruck reparaties te kunnen betalen en daarnaast hoopt ze de kunst van het ijs maken te leren van de Italiaanse ijsmeester. Waar ze niet op had geregend is dat de vervelende Wouter-Jan die ze van vroeger nog kent ook bij de ijssalon komt werken. En Mats heeft al helemaal een hekel aan hem. Als ze uiteindelijk een ontdekking doet over Mats en hem daarmee confronteert bekoelt de situatie helemaal tussen hen.

De situaties zijn levendig beschreven en je ziet het hele verhaal zo voor je. Dat maakt het heel leuk om te lezen. De dialogen komen lekker van de pagina’s en het is nog steeds fijn om afwisselend met de beide personages mee te kunnen kijken in hun hoofd. De stem van Mats word in dit deel ook wat duidelijker en wat mannelijker. Bovendien wordt de spanning wordt opgevoerd, je leeft echt mee met Tinus en misschien nog wel meer met Mats. Je wordt steeds nieuwsgieriger wat er nu precies gebeurd is in het verleden waardoor ze zo uit bruut uit elkaar gerukt zijn. En deel 2 eindigt opnieuw met een fijne cliffhanger die ervoor zorgt dat je direct verder wilt in deel 3, dat verschijnt overigens op 27 augustus.

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545319

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer