Een dozijn gin & tonics, graag

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Een dozijn Gin en Tonics, graag. Nova wordt wakker met haar rug tegen de voordeur geleund. Van de avond daarvoor kan ze zich niets herinneren, maar de enorme kater die ze heeft belooft niet veel goeds. In haar telefoon staan een heleboel – verwijderde – berichtjes van Jarno, de jongen die ze via haar werk kent en stiekem wel leuk vindt, dus daar wordt ze ook niet veel wijzer van.

2.5/5

Haar zus Katie sleept haar mee naar het strand, zoals eerder afgesproken, hoewel Nova vandaag liever in bed zou blijven en is vastberaden om uit te vinden wat er precies gebeurd is. In het verhaal leren we haar nieuwe vriend Bob kennen die de zusjes helpt bij de zoektocht naar antwoorden. En al snel komt het spoor op collega Zara. Wat heeft zij met deze enorme kater te maken?

Een dozijn gin & tonics is een kort verhaal dat lekker zomers is van opzet. Prima geschikt om tussendoor te lezen om in een zomerse stemming te komen. Het verhaal is leuk bedacht en met humor geschreven. Veel diepgang krijgt het verhaal niet, de schrijfstijl is eerder gehaast. Op sommige punten lijkt het verhaal wat van de hak op de tak te springen. Dat is jammer. Het is een leuk debuut, maar wist me niet echt mee te slepen. De cover vind ik trouwens heerlijk zomers en prachtig gekozen!

Auteur: Lisanne Stam
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464208689
Aantal pagina’s: 48

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer