Foodtruck Fiësta 3 – Het meisje met het ijsje

Tot slot is het tijd voor het derde en laatste deel van mijn recensie van Foodtruck Fiësta, als één na laatste in deze blogtour. Tinus is op stap met haar beste vriendin Roos die een aantal oude vriendinnen van de middelbare school heeft uitgenodigd om te vertellen over het Foodtruck avontuur. Tinus ervaart het echter als een vrij onaangename verrassing dat ze Wouter-Jan ook gevraagd heeft, zeker als Roos haar toevertrouwd dat hij vroeger stapelverliefd op Tinus was.

4.5/5

Als Tinus met haar vader gaat klussen aan de Foodtruck die bij Mats in de werkplaats staat, treft ze hem stomdronken aan achter zijn bureau. De scène die dan volgt is even spannend als ontroerend geschreven. Ze helpt hem uit zijn kleren onder de douche en ontdekt een tatoeage die meer uitwerking op haar heeft dan ze zou willen.

Hoewel de spanning tussen Tinus en Mats duidelijk voelbaar is, lijken ze elkaar steeds verder weg te duwen. Hoe moet het nog goed komen tussen hen? Ondertussen is Tinus druk bezig met haar foodtruck, want het is eindelijk zover dat ze ermee op pad kan gaan. En haar eerste festivalervaring, wordt meteen een heel bijzondere.

Wat heb ik ontzettend genoten van Foodtruck Fiësta serie. Bij deel een had ik even wat tijd nog om in het verhaal te komen, maar toen ik er eenmaal in zat kon ik niet meer stoppen met lezen. Met elk deel werd het verhaal mooier en mooier. Ik werd er steeds verder ingezogen en moest en zou weten hoe het af ging lopen! Ik was dan ook heel blij dat ik een deelnemer was aan de blogtour en direct alle drie de delen ontvangen had, zodat ik meteen door kon lezen.

Het lijkt een nieuwe hype te zijn om boeken in drie delen als serie te laten verschijnen. Hoewel het niet echt storend is en de eerste twee boeken allebei een duidelijke cliffhanger hadden die je nieuwsgierig maakt naar het volgende deel, zie ik er toch niet helemaal de meerwaarde van in. Dit had ook prima één roman kunnen zijn. Sterker nog, ik denk dat het leesgenot alleen maar groter wordt, als je niet hoeft te stoppen met lezen om een paar weten te wachten op het vervolg. Zeker als je tussendoor nog wat anders gaat lezen, raak je toch al weer details van het verhaal kwijt, die je eigenlijk wel nog wilt weten tijdens het lezen.

Die sidenote terzijde, vond ik het overigens gewoon een héérlijke serie om te lezen. De personages krijgen een mooie diepgang, de scènes hebben voldoende snelheid en spanning, maar zijn ook uitgebreid genoeg beschreven om het verhaal voor je te kunnen zien. Al met al vond ik het een superromantisch, verrassend en vermakelijk boek om te lezen. Maar ik raad je wel aan om gewoon alle drie de delen in één keer aan te schaffen, zodat je zeker door kunt lezen 😉

Mats is overigens nog wel een tijdje in mijn hoofd blijven hangen. Hoewel ik in recensies niet zo vaak quote, kan ik het niet laten om een heel klein stukje met jullie te delen. Dit was voor mij toch wel echt het mooiste stukje van het verhaal, waar ik mijn hart écht een beetje verloor aan deze twee mooie personages.

“Mats brengt een hand naar mijn gezicht en onhandig veegt hij met zijn ruwe duim een traan weg van mijn wang. ‘Niet huilen, meisje,’ lispelt hij. ‘Hij izzz toch mooi? Onzzz hondje.’ Hij legt zijn hand op zijn hart.”

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545326

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer