Spion op stiletto’s

Bibi werkt in Amsterdam als personal assistent voor een Italiaanse directeur van een schoenenmerk. De zaken gaan bij hem echter niet zo goed als bij zijn – door hem enorm –  gehate broer in Italië. Met tegenzin wordt Bibi daarom door haar baas voor een aantal dagen naar Milaan gestuurd om als journaliste zijn geheim te ontdekken.

4.5/5

Het is van belang dat deze opdracht slaagt, want het zal hier vanaf hangen of haar jaarcontract verlengd gaat worden. De reis verloopt echter niet helemaal zoals gepland, want de arrogante en gesloten Italiaan Tomasso blijkt er in het écht een stuk knapper uit te zien dan op de foto. En dat maakt het voor Bibi lastig om zich te concentreren. Als ze dan ook nog eens merkt dat haar aanwezigheid ook een bepaalde uitwerking op deze mediterrane hunk heeft, worden de zaken wel erg ingewikkeld.

 

Spion op Stiletto’s is een heerlijk zomers kort verhaal van nieuwkomer in feelgoodland Chantal Claassen. Na haar debuutroman Flessenpost en de Huisgenoten-serie waarin ze met vier andere feelgoodschrijvers samen schreef onder pseudoniem Emma Zomer, is dit een heerlijk extraatje. De schrijfstijl is beeldend en vlot. Met de scène waarin Bibi deze vervelende opdracht van haar baas te horen krijgt, zit je meteen in het verhaal. Je bent benieuwd hoe ze zich hieruit gaat redden. De spanning tussen Bibi en de sexy Tomasso is voelbaar en loopt op naarmate het verhaal vordert.

 

Hoewel het een tamelijk korte novelle is van slechts 76 pagina’s blijft het verhaal niet oppervlakkig. De angsten en twijfels van Bibi zijn mooi uitgewerkt en ook Tomasso blijkt nog zijn eigen verleden te hebben, wat een extra laagje aan het verhaal geeft. Ik vind het knap hoe dit, samen met een mooie verhaallijn en zelfs nog een paar pikante scènes, allemaal samenkomt in een novelle. Zeker een aanrader voor feelgood liefhebbers. Je leest het in één ruk uit.

Auteur: Chantal Claassen
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020543681 

 

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer