Spion op stiletto’s

Bibi werkt in Amsterdam als personal assistent voor een Italiaanse directeur van een schoenenmerk. De zaken gaan bij hem echter niet zo goed als bij zijn – door hem enorm –  gehate broer in Italië. Met tegenzin wordt Bibi daarom door haar baas voor een aantal dagen naar Milaan gestuurd om als journaliste zijn geheim te ontdekken.

4.5/5

Het is van belang dat deze opdracht slaagt, want het zal hier vanaf hangen of haar jaarcontract verlengd gaat worden. De reis verloopt echter niet helemaal zoals gepland, want de arrogante en gesloten Italiaan Tomasso blijkt er in het écht een stuk knapper uit te zien dan op de foto. En dat maakt het voor Bibi lastig om zich te concentreren. Als ze dan ook nog eens merkt dat haar aanwezigheid ook een bepaalde uitwerking op deze mediterrane hunk heeft, worden de zaken wel erg ingewikkeld.

 

Spion op Stiletto’s is een heerlijk zomers kort verhaal van nieuwkomer in feelgoodland Chantal Claassen. Na haar debuutroman Flessenpost en de Huisgenoten-serie waarin ze met vier andere feelgoodschrijvers samen schreef onder pseudoniem Emma Zomer, is dit een heerlijk extraatje. De schrijfstijl is beeldend en vlot. Met de scène waarin Bibi deze vervelende opdracht van haar baas te horen krijgt, zit je meteen in het verhaal. Je bent benieuwd hoe ze zich hieruit gaat redden. De spanning tussen Bibi en de sexy Tomasso is voelbaar en loopt op naarmate het verhaal vordert.

 

Hoewel het een tamelijk korte novelle is van slechts 76 pagina’s blijft het verhaal niet oppervlakkig. De angsten en twijfels van Bibi zijn mooi uitgewerkt en ook Tomasso blijkt nog zijn eigen verleden te hebben, wat een extra laagje aan het verhaal geeft. Ik vind het knap hoe dit, samen met een mooie verhaallijn en zelfs nog een paar pikante scènes, allemaal samenkomt in een novelle. Zeker een aanrader voor feelgood liefhebbers. Je leest het in één ruk uit.

Auteur: Chantal Claassen
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020543681 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Checklist

Florence maakt onder lichte dwang een checklist met eigenschappen waar haar ideale man aan moet voldoen. Niet veel later stapt iemand die precies aan het lijstje lijkt te voldoen de boekwinkel in waar zij werkt. Zou hij dan echt de ware zijn?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een dag in december

Laurie ziet de liefde van haar leven staan bij een bushokje. Eén blik in zijn ogen, vertelt haar genoeg. Maar hoe kan ze leven met het feit dat haar beste vriendin hem onbewust eerder vond dan zij?

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

De Matchmaker

Een prachtige moderne hervertelling van A Christmas Carol. Carol, eigenaresse van een datingbureau voor miljonairs, heeft alleen aandacht voor haar werk. Kerst vindt ze verschrikkelijk en dat kan iedereen wel merken aan haar humeur. Alleen de eigenaardige klant Nick Claus weet tot haar door te dringen, met een reis door verleden, heden en toekomst.

Lees meer