Liefs uit Londen

Hannah’s relatie loopt tijdens nieuwjaarsnacht teneinde. Ze betrapt haar vriend Dante met een ander meisje. Aangezien hij verkleed is als avocado en zij als kip met een behoorlijk gevuld verenpak, laat dat een behoorlijke indruk achter op haar netvlies. Haar geloof in de liefde krijgt een flinke knauw. Ze doet de belofte aan zichzelf (en aan haar baas, oeps!) dat het nieuwe jaar een piemelvrij jaar gaat worden.

3.5/5

Hannah werkt voor een groot warenhuis en samen met de – extreem knappe, maar altijd chagrijnige – jonge directeur, Tijn. Haar baas vraagt haar mee naar Londen omdat het nieuwste filiaal in de Engelse hoofdstad niet zo best loopt. Samen met een extern marketingteam moeten zij ervoor gaan zorgen dat de winkel betere cijfers gaat draaien. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht, is het lastig om niet steeds met liefde en verliefdheid geconfronteerd te worden, maar Hannah doet haar best om haar hoofd koel te houden. Dat valt echter niet mee, nu haar baas laat zien dat hij met vlagen toch best wel vriendelijk kan zijn. En het meisje van de marketingafdeling iemand is, die ze nooit meer hoopte te zien.

 

Liefs uit Londen is een heerlijk boek waar je doorheen vliegt. Het is levendig, humoristisch en meeslepend geschreven. Hoewel de humor er wat mij betreft soms iets te dik bovenop gelegd werd, de ene vergelijking was nog niet gemaakt of de volgende vloog je al om de oren, heb ik toch meermaals hardop moeten lachen. Wat er ook zo heerlijk dik bovenop lag, was de romantische spanning tussen Hannah en haar baas. En hoewel het einde heus niet de verrassing van de eeuw was, kwamen er gedurende het boek nog wel een aantal leuke, verrassende scènes die me geboeid aan het lezen hielden. Ik ben er doorheen gevlogen, maar het was heerlijk luchtig en romantisch leesvoer voor tijdens mijn vakantie. De situaties zijn met veel detail beschreven, waardoor je de prachtige stad die Londen is, zo op je netvlies hebt. Oh en de vondst van de straatmuzikant die de gehele garderobe van haar ex cadeau krijgt, was geweldig. Zeker nadat hij later in het verhaal nog terugkomt!

 

Auteur: Iris Visser
Uitgeverij: Kobo Original
ISBN: 9781774533567

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer