Liefs uit Ibiza

Eva komt al jarenlang graag op Ibiza. Haar moeder is van oorsprong Spaanse en haar opa en oma wonen nog altijd op het eiland. Ze runnen er een strandtent en ondanks de hulp van haar nichtje Mia is het bedrijf geen groot succes meer. De financiën zijn dramatisch en tot overmaat van ramp hebben Eva’s grootouders een lening geaccepteerd bij Los Castillo, een beruchte vastgoedbeheerder van het eiland. Mia is bang dat ze proberen hun grootouders failliet te krijgen, zodat de gebroeders Castillo de strandtent voor een schrijntje kunnen overnemen.

3.5/5

Eva twijfelt geen moment, met een studie bedrijfseconomie op zak en een aantal vrije maanden in het vooruitzicht springt ze in het vliegtuig om het familiebedrijf uit de nood te helpen. Ze gunt zichzelf tussendoor, op aandringen van Mia, ook nog wat tijd om te ontspannen op het eiland. In een hippe club ontmoet ze Elias, een knappe Spanjaard met wie ze een gezellige avond beleeft. Nog voordat ze de kans heeft om een tweede date met hem te plannen, komt ze hem alweer tegen. Hij blijkt een van de broers Los Castillos te zijn. Wat een afknapper! Maar toch blijft hij met zijn knappe verschijning haar hoofd op hol brengen. Hoe lang lukt het haar om hem op afstand te houden?

Liefs uit Ibiza is het tweede deel van de Liefs uit-serie van Iris Visser. Na Liefs uit Londen is ook dit deel een heerlijk, romantisch boek dat je laat wanen alsof je op een mooi wit strand op Ibiza zit met uitzicht op de helderblauwe zee. De personages zijn leuk uitgewerkt en je krijgt meteen al een band met Eva. De spanning richting Elias is voelbaar, maar ook de deceptie als hij anders blijkt te zijn dan Eva had gehoopt. Ook in dit boek is de humor weer duidelijk aanwezig. 

De scènes zijn filmisch beschreven, waardoor je het verhaal voor je ziet, je waant je op die zomerse, mooie plekken, ziet de aftakeling van het familiebedrijf en kunt je een aardig beeld maken van de knappe verschijning die Elias moet zijn. Leuk detail is dat er nog een aantal oude bekenden voorbijkomt, niemand minder dan Hannah en Tijn en zelfs de straatmuzikant uit Liefs uit Londen. Dat was een leuke verrassing. Liefs uit Ibiza is een verhaal waar ik wederom doorheen ben gevlogen (ik heb het in één dag uitgelezen) en het was heerlijk ontspannend vakantie-vermaak. Een aanradertje dus!

Auteur: Iris Visser
Uitgeverij: Kobo Original
ISBN: 9781774535363
Aantal pagina’s: 224

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dokter Kwak

De dieren zijn ziek of hebben andere vervelende medische kwaaltjes, maar gelukkig is daar Dokter Kwak die iedereen kan helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe zeg je ‘Het spijt me!’

Sorry zeggen. Een belangrijke les die je niet vroeg genoeg kunt leren, toch? Ik leerde ooit op een cursus communiceren met kinderen, dat een kind pas vanaf ongeveer zijn twaalfde levensjaar empathie kent. Dat het dan pas een gemeende sorry kan zeggen, omdat het dan pas écht beseft hoe het voor de ander moet zijn […]

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Vraag het aan Veerle

Het eerste deel van de nieuwe sportschool-trilogie van Renée Olsthoorn.

Lees meer