Liefde & Ananas

Liefde & Ananas won ik met een prijsvraag op de bookstagram van Jacky van Dijk. Een luchtig en vrolijk feelgood boek dat gaat over de dertigjarige Anna die al jaren niet verliefd is geweest, nog altijd in een studentenhuis woont en op haar werk ook nog steeds niet de promotie heeft gemaakt die ze graag zou willen.

3/5

In het studentenhuis woont ze samen met twee mannen met wie ze het liefst Mario Kart speelt, niet bepaald haar types. Haar vriendin heeft het al helemaal voor elkaar, die woont samen en is moeder, dus Anna’s leven komt daar steeds verder vanaf te staan. Een kringverjaardag, bah! Ze ontmoet een vriendin van vroeger die happy single in het leven lijkt te staan en Anna denkt dat ze daar nog wel wat van kan leren. Intussen loopt er een aantal mannen rond op haar werk, die wel interessant zijn. Maar elke keer loopt het op niets uit. Waar gaat het toch steeds mis?

Liefde & Ananas is het debuut van Isabelle Paz Soldan. Haar eerste manuscript werd meteen uitgegeven bij een grote uitgever als Zomer & Keuning. Een knappe prestatie! De vrolijke, kleurrijke cover maakte me nieuwsgierig naar het verhaal. Wat ik precies mocht verwachten, werd me van de titel niet geheel duidelijk, maar dat de ananas duidelijk vertegenwoordigd is via kleine objecten in het boek, dat ondervond ik wel tijdens het lezen. Zo gebruikte Anna een ananas-koffer toen ze op reis ging naar Londen en maakte ze haar dagen op kantoor draaglijk met een stressbal in de vorm van deze zoete vrucht.

Anna werkt bij een uitgeverij, maar is niet helemaal gelukkig met haar functie. Ze wil graag doorgroeien, maar heeft die kans nog nooit gekregen. Gedurende het verhaal gebeurt er veel op de werkvloer en dat zorgt voor de nodige grappige en beschamende momenten. Langzaam maar zeker krijg je als lezer in de gaten dat er drie mannen zijn die je in de gaten moet houden: Henry, Daniël en Mark. Hoewel de zoektocht naar de liefde het grootste thema in dit boek is, vond ik de mannelijke personages wat aan de oppervlakte blijven.

Het verhaal is luchtig, grappig en past zeker binnen het feelgood genre. Voor mij had er nog wel iets meer diepgang in mogen zitten. Het is een boek waarbij je je verstand op nul kunt zetten en lekker ontspannen kunt lezen, dat is heerlijk voor tussendoor. Maar iets meer boodschap in het verhaal, vind ik persoonlijk ook altijd wel prettig. Desalniettemin een fijn boek, dat voor een aantal fijne leesuurtjes heeft gezorgd. Liefde & Ananas is het eerste deel uit de Love & Fruits-serie en ik ben benieuwd wat er nog meer zal volgen.

Auteur: Isabelle Paz Soldan
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020541489

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer