Fien & Teun Een eigen moestuin

Fien en Teun krijgen in de lente hun eigen moestuin. Samen met papa maken ze een vierkante tuin en mama brengt zaadjes die ze kunnen planten. Ze leren hoe ze de zaadjes moeten planten, dat ze veel water moeten krijgen om goed te groeien en wat oogsten is. Bij elke rij zaadjes zetten ze een mooi bordje, zodat ze weten welke groente op welke plek gaat groeien. Het is een tegenvaller dat er de volgende ochtend nog geen plantje te zien is.

4/5

Teun is een beetje te enthousiast met water geven – want van water gaan de plantjes sneller groeien, heeft hij geleerd – dus hij zet de hele moestuin onder water. Zo leert hij dat hij niet te veel water moet geven en dat hij geduldig moet zijn. Een paar dagen later zijn de plantjes ineens te zien. Fien en Teun verzorgen de moestuin goed. Ze harken de grond los en blijven water geven. Ze zingen zelfs een ‘groei-liedje’ voor de plantjes. En wat een feest is het als ze dan eindelijk kunnen gaan oogsten.

Dit boekje hebben Jack en Bo van ons cadeau gekregen tijdens onze vakantie in vakantiepark De Molenwaard. Het boerenthema van Fien & Teun komt mooi in dit boekje terug en aangezien we thuis ook een moestuintje hebben, vonden we het leuk om ze op deze manier spelenderwijs wat meer te leren over het groeien van plantjes en groenten. Op kinderlijke wijze wordt uitgelegd hoe groenten groeien en wat je ervoor moet doen. Het te veel water geven, zal voor veel ouders en kindjes herkenbaar zijn. En het ongeduld tot er eindelijk iets gaat groeien ook.

De combinatie tussen de bekende figuren die Fien & Teun zijn, de leerzame informatie en de ‘valkuilen’ (zoals te veel water geven en ongeduldig zijn) uitgelegd op een kinderlijke manier, maken dit boekje heel leuk en leerzaam.

Auteur: Van Hoorne Entertainment
Illustraties: Anet van de Vorst
Uitgeverij: Van Hoorne Entertainment
ISBN: 978 90 826 277 06

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer