De Kreeft

Joyce werkt als thuiskok en wordt ingehuurd om het diner voor een date te bereiden. Ze arriveert bij een gigantische villa en is – vanwege haar tariefstelling – verbaasd dat ze daar moet gaan koken. De opdracht begint al niet zo best, want haar bus heeft opstartproblemen. Dat is ze op locatie al snel vergeten, want de bewoner blijkt een heel vriendelijke en ook zeker niet onaantrekkelijke man. 

3.5/5

Het enige nadeel is echter dat hij heeft gevraagd om kreeft. Dat vindt Joyce hartstikke zielig. Met pijn in haar hart heeft ze twee kreeften gekocht bij de groothandel. Eenmaal in de keuken van de villa start ze met de voorbereidingen voor het diner. Als de date van de man, die Ruben heet, niet komt opdagen en hij het diner ook niet meer nodig heeft, neemt Joyce zich voor om de kreeften vrij te laten. Maar dat is niet zonder gevolgen.

‘De Kreeft’ is een kort verhaal van Tamara Haagmans dat je gratis kunt downloaden op de website van Luiting Sijthoff, als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Een hartstikke leuk cadeautje, want het is een vermakelijk verhaal dat zeker een lach op je gezicht zal laten verschijnen.

De situaties in de keuken, de autoproblemen en de knappe Ruben zijn stuk voor stuk levendig beschreven. Maar het leukste onderdeel van dit verhaal, vormen toch echt de kreeften. Of eigenlijk: vooral de manier waarop Joyce daarmee omgaat. Je weet dat ze op deze manier vraagt om problemen en kunt dan ook alleen maar afwachten tot het moment komt waarop het misgaat. Een hartstikke leuk verhaal. Voor mij was het de eerste kennismaking met Tamara Haagmans en die smaakt naar meer.

Auteur: Tamara Haagmans
Uitgeverij: Luiting Sijthoff
ISBN: 9789024588893

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dokter Kwak

De dieren zijn ziek of hebben andere vervelende medische kwaaltjes, maar gelukkig is daar Dokter Kwak die iedereen kan helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe zeg je ‘Het spijt me!’

Sorry zeggen. Een belangrijke les die je niet vroeg genoeg kunt leren, toch? Ik leerde ooit op een cursus communiceren met kinderen, dat een kind pas vanaf ongeveer zijn twaalfde levensjaar empathie kent. Dat het dan pas een gemeende sorry kan zeggen, omdat het dan pas écht beseft hoe het voor de ander moet zijn […]

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Vraag het aan Veerle

Het eerste deel van de nieuwe sportschool-trilogie van Renée Olsthoorn.

Lees meer