De Kreeft

Joyce werkt als thuiskok en wordt ingehuurd om het diner voor een date te bereiden. Ze arriveert bij een gigantische villa en is – vanwege haar tariefstelling – verbaasd dat ze daar moet gaan koken. De opdracht begint al niet zo best, want haar bus heeft opstartproblemen. Dat is ze op locatie al snel vergeten, want de bewoner blijkt een heel vriendelijke en ook zeker niet onaantrekkelijke man. 

3.5/5

Het enige nadeel is echter dat hij heeft gevraagd om kreeft. Dat vindt Joyce hartstikke zielig. Met pijn in haar hart heeft ze twee kreeften gekocht bij de groothandel. Eenmaal in de keuken van de villa start ze met de voorbereidingen voor het diner. Als de date van de man, die Ruben heet, niet komt opdagen en hij het diner ook niet meer nodig heeft, neemt Joyce zich voor om de kreeften vrij te laten. Maar dat is niet zonder gevolgen.

‘De Kreeft’ is een kort verhaal van Tamara Haagmans dat je gratis kunt downloaden op de website van Luiting Sijthoff, als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Een hartstikke leuk cadeautje, want het is een vermakelijk verhaal dat zeker een lach op je gezicht zal laten verschijnen.

De situaties in de keuken, de autoproblemen en de knappe Ruben zijn stuk voor stuk levendig beschreven. Maar het leukste onderdeel van dit verhaal, vormen toch echt de kreeften. Of eigenlijk: vooral de manier waarop Joyce daarmee omgaat. Je weet dat ze op deze manier vraagt om problemen en kunt dan ook alleen maar afwachten tot het moment komt waarop het misgaat. Een hartstikke leuk verhaal. Voor mij was het de eerste kennismaking met Tamara Haagmans en die smaakt naar meer.

Auteur: Tamara Haagmans
Uitgeverij: Luiting Sijthoff
ISBN: 9789024588893

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer