Samen is alles leuker

Vogeltje Rosie en beer Robbie zijn twee vriendjes. Heel bijzondere vriendjes, want ze zijn zo verschillend als de zon en de regen. Met elkaar kunnen ze nieuwe dingen ontdekken. Op een dag neemt Rosie Robbie mee naar een hoge rots. Van daaruit kijken ze samen naar een prachtige zonsondergang. Het maakt veel indruk op Robbie, al die prachtige kleuren in de lucht. Hij wil Rosie ook graag zoiets bijzonders laten zien, maar hij weet niet wat. Hij zoekt en zoekt, dagenlang.

5/5

Als hij eindelijk iets gevonden heeft dat hij mooi genoeg vindt voor zijn maatje Rosie, heeft zij geen zin om mee te komen. Ze heeft dagenlang niets van Robbie gehoord. En als Robbie dan per ongeluk iets te wild aan de boom schudt, waardoor Rosie uit haar nest valt, vliegt ze weg zonder iets te zeggen. Ze negeren elkaar een tijdje, maar op een regenachtige dag komen ze elkaar bovenop de rots weer tegen. Rosie voelt zich alleen en is daardoor best verdrietig. Daarom besluit ze toch bij Robbie te gaan zitten. Ze is precies op tijd voor datgeen wat Robbie haar zo graag wilde laten zien; een regenboog.

‘Samen is alles leuker’ is een prachtig verhaal over vriendschap, onenigheid en elkaar weer terugvinden. Rosie en Robbie zijn ontzettend verschillend, maar vullen elkaar daardoor mooi aan. Als het dan toch een tijdje niet zo lekker loopt tussen hen, missen ze elkaar vreselijk. Gelukkig komt het weer goed. De boodschap van dit boek, wordt heel mooi en begrijpelijk gebracht voor kinderen, maar is er een waar zelfs volwassenen nog wat van kunnen leren. Ik sloeg het boek dicht met kippenvel op mijn armen. Zo’n schattig einde heeft het verhaal.

Auteur: Jonathan Emmett
Illustrator: Polly Noakes
Vertaling: Ellen Hosmar
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 1828 5

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer