Paw Patrol groot zoekboek

Toen de pakketbezorger aan de deur stond met het nieuwe zoekboek van Paw Patrol had ik een heel blij jongetje in huis. Zijn favoriete actiehondjes verzameld in een boek speciaal voor hem. En dan ook nog een boek waar hij helemaal zelf in kon gaan ‘spelen’.

Op elke spread staan prachtige, kleurrijke afbeeldingen van de heldhaftige hondjes in diverse settings. Zo zitten ze marshmallows te roosteren bij een kampvuur, spelen ze op het strand en zijn ze zelfs onder water, diep in de zee. Natuurlijk ontbreekt ook de pagina met de herkenbare voertuigen van de hondjes niet. Bij elke plaat kunnen de kindjes zelf zeven voorwerpen zoeken. Deze staan afgebeeld in kleine bolletjes aan de zijkant van de pagina. Sommigen zijn heel gemakkelijk te vinden omdat ze bijvoorbeeld heel groot afgebeeld staan, voor anderen moet wat beter gezocht worden. Dat kan zijn omdat ze wat kleiner afgebeeld staan, of omdat er vergelijkbare voorwerpen staan afgebeeld in andere kleuren bijvoorbeeld.

Ons zoontje van vier kan dit boek zelfstandig bekijken en ‘spelen’. Hij ging aan tafel zitten met het boek voor zijn neus en met zijn vinger tikte hij de voorwerpen aan die hij moest zoeken. Natuurlijk kun je dit ook gezellig samen met je kind doen. En voor wat extra uitdaging staan er nog enkele vragen bij waarbij kindjes voorwerpen moeten tellen. Bijvoorbeeld: Hoeveel mutsen tel je?

De herkenbaarheid van de Paw Patrol hondjes maakt het boek extra leuk. Ik zou het boek aanraden voor kinderen van ongeveer 2 tot 5 jaar. En bij de echte Paw Patrol fan kan dit boek natuurlijk niet ontbreken in de boekenkast.

Dank aan Gottmer Kinderboeken voor het recensie-exemplaar.

Uitgeverij: Big Balloon Publishers / Gottmer Kinderboeken
ISBN: 9789047820024
Prijs: € 14,99

 

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer