Paw Patrol groot zoekboek

Toen de pakketbezorger aan de deur stond met het nieuwe zoekboek van Paw Patrol had ik een heel blij jongetje in huis. Zijn favoriete actiehondjes verzameld in een boek speciaal voor hem. En dan ook nog een boek waar hij helemaal zelf in kon gaan ‘spelen’.

Op elke spread staan prachtige, kleurrijke afbeeldingen van de heldhaftige hondjes in diverse settings. Zo zitten ze marshmallows te roosteren bij een kampvuur, spelen ze op het strand en zijn ze zelfs onder water, diep in de zee. Natuurlijk ontbreekt ook de pagina met de herkenbare voertuigen van de hondjes niet. Bij elke plaat kunnen de kindjes zelf zeven voorwerpen zoeken. Deze staan afgebeeld in kleine bolletjes aan de zijkant van de pagina. Sommigen zijn heel gemakkelijk te vinden omdat ze bijvoorbeeld heel groot afgebeeld staan, voor anderen moet wat beter gezocht worden. Dat kan zijn omdat ze wat kleiner afgebeeld staan, of omdat er vergelijkbare voorwerpen staan afgebeeld in andere kleuren bijvoorbeeld.

Ons zoontje van vier kan dit boek zelfstandig bekijken en ‘spelen’. Hij ging aan tafel zitten met het boek voor zijn neus en met zijn vinger tikte hij de voorwerpen aan die hij moest zoeken. Natuurlijk kun je dit ook gezellig samen met je kind doen. En voor wat extra uitdaging staan er nog enkele vragen bij waarbij kindjes voorwerpen moeten tellen. Bijvoorbeeld: Hoeveel mutsen tel je?

De herkenbaarheid van de Paw Patrol hondjes maakt het boek extra leuk. Ik zou het boek aanraden voor kinderen van ongeveer 2 tot 5 jaar. En bij de echte Paw Patrol fan kan dit boek natuurlijk niet ontbreken in de boekenkast.

Dank aan Gottmer Kinderboeken voor het recensie-exemplaar.

Uitgeverij: Big Balloon Publishers / Gottmer Kinderboeken
ISBN: 9789047820024
Prijs: € 14,99

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dokter Kwak

De dieren zijn ziek of hebben andere vervelende medische kwaaltjes, maar gelukkig is daar Dokter Kwak die iedereen kan helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe zeg je ‘Het spijt me!’

Sorry zeggen. Een belangrijke les die je niet vroeg genoeg kunt leren, toch? Ik leerde ooit op een cursus communiceren met kinderen, dat een kind pas vanaf ongeveer zijn twaalfde levensjaar empathie kent. Dat het dan pas een gemeende sorry kan zeggen, omdat het dan pas écht beseft hoe het voor de ander moet zijn […]

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Vraag het aan Veerle

Het eerste deel van de nieuwe sportschool-trilogie van Renée Olsthoorn.

Lees meer