Hier voel ik me thuis

Met prachtige illustraties laten verschillende dieren in dit boek aan jonge kinderen zien wat hun thuis is. De beer woont in het bos en klimt in bomen om te spelen. Konijntjes hebben gangen gegraven onder de grond, waar zij zich beschermd voelen. En kleurrijke visjes wonen in het koraal en voelen zich thuis tussen al die felle kleurtjes.

De illustraties zijn werkelijk prachtig. Heel kleurrijk, gedetailleerd maar niet té en absoluut aantrekkelijk voor kinderen. Het boek heeft maar weinig tekst, wat maakt dat je er met voorlezen zo doorheen bent. Maar daardoor is het extra leuk om met je kindje uitgebreid stil te staan bij de prachtige afbeeldingen. De vogels die vliegen over rotsen en water, de eekhoorntjes die rennen over takken en de bevers die hout verzamelen voor hun dam.

Het is een genot om samen door dit boek te bladeren. Bij wat oudere kindjes kun je het zelf ook nog wat interactiever maken, bijvoorbeeld door te vragen welke dieren nog meer in het bos, onder de grond of in het water wonen. Of je kunt ze  vragen om de dieren op de pagina te tellen. Dan kun je het nog net wat langer interessant houden, als ze zonder tekst snel uitgekeken zijn.

Dank aan uitgeverij C. De Vries-Brouwers voor het recensie-exemplaar. 

Auteur en illustrator: Sebastien Braun
Vertaald door: Ineke Ris
Uitgeverij: C. de Vries-Brouwers
ISBN: 9789059274365
Prijs: € 17,50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dokter Kwak

De dieren zijn ziek of hebben andere vervelende medische kwaaltjes, maar gelukkig is daar Dokter Kwak die iedereen kan helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe zeg je ‘Het spijt me!’

Sorry zeggen. Een belangrijke les die je niet vroeg genoeg kunt leren, toch? Ik leerde ooit op een cursus communiceren met kinderen, dat een kind pas vanaf ongeveer zijn twaalfde levensjaar empathie kent. Dat het dan pas een gemeende sorry kan zeggen, omdat het dan pas écht beseft hoe het voor de ander moet zijn […]

Lees meer
Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Vraag het aan Veerle

Het eerste deel van de nieuwe sportschool-trilogie van Renée Olsthoorn.

Lees meer