Hier voel ik me thuis

Met prachtige illustraties laten verschillende dieren in dit boek aan jonge kinderen zien wat hun thuis is. De beer woont in het bos en klimt in bomen om te spelen. Konijntjes hebben gangen gegraven onder de grond, waar zij zich beschermd voelen. En kleurrijke visjes wonen in het koraal en voelen zich thuis tussen al die felle kleurtjes.

De illustraties zijn werkelijk prachtig. Heel kleurrijk, gedetailleerd maar niet té en absoluut aantrekkelijk voor kinderen. Het boek heeft maar weinig tekst, wat maakt dat je er met voorlezen zo doorheen bent. Maar daardoor is het extra leuk om met je kindje uitgebreid stil te staan bij de prachtige afbeeldingen. De vogels die vliegen over rotsen en water, de eekhoorntjes die rennen over takken en de bevers die hout verzamelen voor hun dam.

Het is een genot om samen door dit boek te bladeren. Bij wat oudere kindjes kun je het zelf ook nog wat interactiever maken, bijvoorbeeld door te vragen welke dieren nog meer in het bos, onder de grond of in het water wonen. Of je kunt ze  vragen om de dieren op de pagina te tellen. Dan kun je het nog net wat langer interessant houden, als ze zonder tekst snel uitgekeken zijn.

Dank aan uitgeverij C. De Vries-Brouwers voor het recensie-exemplaar. 

Auteur en illustrator: Sebastien Braun
Vertaald door: Ineke Ris
Uitgeverij: C. de Vries-Brouwers
ISBN: 9789059274365
Prijs: € 17,50

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer