Dokter Kwak

Alle dieren die zich niet lekker voelen of een medisch kwaaltje hebben, richten zich tot dokter Kwak. Hij weet wel raad. Een pilletje, een drankje, een sjaal, een kietelsessie of een scheetbroek. Dokter Kwak bedenkt de meest creatieve oplossingen, maar ze werken wel. Alle dieren voelen zich weer beter.

4/5

Maar dan zelfs een dokter af en toe een foutje kan maken, blijkt wel. Want de scheetbroek hield de luchtjes zo goed binnen dat de aap die last had van winderigheid is opgestegen en door de lucht vliegt. Gelukkig heeft dokter Kwak zelfs daar een oplossing voor.

Dokter Kwak gaat over zieke dieren, maar is desondanks een heel vrolijk boek. De hyena die geen grapjes meer weet, de giraf met een stijve nek en de olifant die steeds moet niezen. Allemaal hebben ze herkenbare kwaaltjes. Dokter Kwak heeft voor alles een creatieve maar treffende oplossing. Het boek zal ook zeker op de lachspieren van kleine kinderen werken, met name door de aap die superstinkende scheetjes laat. Want scheetgrapjes zijn de allerleukste, nietwaar?

De kleurrijke illustraties dragen bij aan het vrolijke karakter, evenals de teksten op rijm. Dit zorgt ervoor dat kindjes al snel zinnen kunnen gaan afmaken. Op het einde is er nog een mooie uitklappagina waardoor de olifant een extra lange slurf krijgt. Een leuke verrassing!

Auteur: Steve Smallman
Illustraties: Hannah George
Vertaling: Ellen Hosmar
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0726 5

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer