Dokter Kwak

Alle dieren die zich niet lekker voelen of een medisch kwaaltje hebben, richten zich tot dokter Kwak. Hij weet wel raad. Een pilletje, een drankje, een sjaal, een kietelsessie of een scheetbroek. Dokter Kwak bedenkt de meest creatieve oplossingen, maar ze werken wel. Alle dieren voelen zich weer beter.

4/5

Maar dan zelfs een dokter af en toe een foutje kan maken, blijkt wel. Want de scheetbroek hield de luchtjes zo goed binnen dat de aap die last had van winderigheid is opgestegen en door de lucht vliegt. Gelukkig heeft dokter Kwak zelfs daar een oplossing voor.

Dokter Kwak gaat over zieke dieren, maar is desondanks een heel vrolijk boek. De hyena die geen grapjes meer weet, de giraf met een stijve nek en de olifant die steeds moet niezen. Allemaal hebben ze herkenbare kwaaltjes. Dokter Kwak heeft voor alles een creatieve maar treffende oplossing. Het boek zal ook zeker op de lachspieren van kleine kinderen werken, met name door de aap die superstinkende scheetjes laat. Want scheetgrapjes zijn de allerleukste, nietwaar?

De kleurrijke illustraties dragen bij aan het vrolijke karakter, evenals de teksten op rijm. Dit zorgt ervoor dat kindjes al snel zinnen kunnen gaan afmaken. Op het einde is er nog een mooie uitklappagina waardoor de olifant een extra lange slurf krijgt. Een leuke verrassing!

Auteur: Steve Smallman
Illustraties: Hannah George
Vertaling: Ellen Hosmar
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0726 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een verrukkelijk fiasco

Mia gaat in Rome werken als nanny bij een beroemd gezin, maar dat wordt niet zo’n succes als ze aanvankelijk had gehoopt.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe snel was een velociraptor?

Een boek met interessante feitjes over een dino-soort. Leuk voor kleine kindjes om te leren over dino’s.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dikkie Dik wacht op sinterklaas

Het is pakjesavond en Dikkie Dik wacht ongeduldig of hij ook een pakje krijgt van Sinterklaas.

Lees meer