Ik leer lezen: De leeuwenkoning en Paw Patrol

Van Big Balloon Publishers kregen we twee leuke AVI boekjes om zelf te leren lezen. Het alombekende verhaal van De Leeuwenkoning en Paw Patrol, mission Paw, De Kroon. Het boekje van Paw Patrol is AVI E3 niveau, voor kinderen eind groep 3. De Leeuwenkoning is AVI M4 niveau, voor kindjes midden groep 4.

De boekjes zijn beiden prachtig geïllustreerd en hebben grote letters. In allebei de boekjes is het verhaal verteld in simpele, korte zinnen. Goed te volgen en te lezen voor kinderen van de betreffende leeftijd. De moeilijkheid zit hem in beide verhalen wel in de namen. Mufasa, Sweetie, Blaffenburcht en Zuma zijn allemaal niet de meest gemakkelijke woorden voor de beginnende lezers, vooral niet die met de Engelse uitspraak.

Mooi aan deze serie is dat leuke figuren, bekend van geliefde films en series, kinderen enthousiast kunnen maken om te gaan lezen. Want zelfs kindjes die niet dol zijn op deze prachtige vorm van tijdsbesteding zullen hun favoriete Paw Patrol helden of de indrukwekkende Simba de Leeuwenkoning moeilijk kunnen weerstaan. En dat is waar het allemaal om draait; plezier krijgen in het lezen. En als dat plezier er is, wordt het leren een stuk gemakkelijker.

Uitgeverij: Big Balloon Publishers
ISBN: 9789047820055 (paw patrol) en 9789047850311 (leeuwenkoning)
Prijs: € 9,99 (per stuk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een verrukkelijk fiasco

Mia gaat in Rome werken als nanny bij een beroemd gezin, maar dat wordt niet zo’n succes als ze aanvankelijk had gehoopt.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe snel was een velociraptor?

Een boek met interessante feitjes over een dino-soort. Leuk voor kleine kindjes om te leren over dino’s.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dikkie Dik wacht op sinterklaas

Het is pakjesavond en Dikkie Dik wacht ongeduldig of hij ook een pakje krijgt van Sinterklaas.

Lees meer