Ik leer lezen: De leeuwenkoning en Paw Patrol

Van Big Balloon Publishers kregen we twee leuke AVI boekjes om zelf te leren lezen. Het alombekende verhaal van De Leeuwenkoning en Paw Patrol, mission Paw, De Kroon. Het boekje van Paw Patrol is AVI E3 niveau, voor kinderen eind groep 3. De Leeuwenkoning is AVI M4 niveau, voor kindjes midden groep 4.

De boekjes zijn beiden prachtig geïllustreerd en hebben grote letters. In allebei de boekjes is het verhaal verteld in simpele, korte zinnen. Goed te volgen en te lezen voor kinderen van de betreffende leeftijd. De moeilijkheid zit hem in beide verhalen wel in de namen. Mufasa, Sweetie, Blaffenburcht en Zuma zijn allemaal niet de meest gemakkelijke woorden voor de beginnende lezers, vooral niet die met de Engelse uitspraak.

Mooi aan deze serie is dat leuke figuren, bekend van geliefde films en series, kinderen enthousiast kunnen maken om te gaan lezen. Want zelfs kindjes die niet dol zijn op deze prachtige vorm van tijdsbesteding zullen hun favoriete Paw Patrol helden of de indrukwekkende Simba de Leeuwenkoning moeilijk kunnen weerstaan. En dat is waar het allemaal om draait; plezier krijgen in het lezen. En als dat plezier er is, wordt het leren een stuk gemakkelijker.

Uitgeverij: Big Balloon Publishers
ISBN: 9789047820055 (paw patrol) en 9789047850311 (leeuwenkoning)
Prijs: € 9,99 (per stuk)

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer