Ridder Tim gaat verven

Toen we in de bibliotheek een boekje zagen staan met een ridder op de voorkant dat we nog niet kenden, moest het natuurlijk mee naar huis. En zo zaten we ’s avonds samen in bed met het prentenboek ‘Ridder Tim gaat verven’. Ridder Tim bleek een heel herkenbaar personage voor Jack. Het is namelijk een jongetje dat zich verkleedt als ridder en het liefst ridderspelletjes speelt. Zijn buurmeisje Saar gaat echter liever verven en na wat tegenstribbelen gaat hij mee. Precies wat bij Jack ook zou kunnen gebeuren.

3/5

Ze maken prachtige schilderijen. De vloer ligt er vol mee. Alleen dan gaat het hondje van Ridder Tim, Draakje genaamd, bovenop de tekeningen liggen rollen. De verf blijft aan zijn vacht plakken en hij laat een grote vlek achter op de muur van Saars slaapkamer. Daar zal Saars moeder niet blij mee zijn. Ridder Tim heeft een oplossing: ze hangen de mooie tekeningen op de muur, precies over die vlek heen.

Het verhaal is leuk opgebouwd en heel herkenbaar voor ons. Dat Ridder Tim wilde ridderspelletjes verkiest boven het rustige schilderen, is precies wat Jack ook altijd zou doen. Echter was ik er als moeder niet zo blij dat de kinderen de vlek op de muur verdoezelen en er niets over zeggen tegen de moeder van Saar. Ik heb het boek dan ook aangegrepen om een gesprekje met Jack aan te gaan over het stiekem doen van iets en dat je beter altijd even eerlijk kunt zijn. Het was leuk geweest als die boodschap ook al in het boek verwerkt zou zijn.

Auteur: Judith Koppens
Illustrator: Eline van Lindenhuizen
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 978 90 448 2991 4

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer