Ridder Tim gaat verven

Toen we in de bibliotheek een boekje zagen staan met een ridder op de voorkant dat we nog niet kenden, moest het natuurlijk mee naar huis. En zo zaten we ’s avonds samen in bed met het prentenboek ‘Ridder Tim gaat verven’. Ridder Tim bleek een heel herkenbaar personage voor Jack. Het is namelijk een jongetje dat zich verkleedt als ridder en het liefst ridderspelletjes speelt. Zijn buurmeisje Saar gaat echter liever verven en na wat tegenstribbelen gaat hij mee. Precies wat bij Jack ook zou kunnen gebeuren.

3/5

Ze maken prachtige schilderijen. De vloer ligt er vol mee. Alleen dan gaat het hondje van Ridder Tim, Draakje genaamd, bovenop de tekeningen liggen rollen. De verf blijft aan zijn vacht plakken en hij laat een grote vlek achter op de muur van Saars slaapkamer. Daar zal Saars moeder niet blij mee zijn. Ridder Tim heeft een oplossing: ze hangen de mooie tekeningen op de muur, precies over die vlek heen.

Het verhaal is leuk opgebouwd en heel herkenbaar voor ons. Dat Ridder Tim wilde ridderspelletjes verkiest boven het rustige schilderen, is precies wat Jack ook altijd zou doen. Echter was ik er als moeder niet zo blij dat de kinderen de vlek op de muur verdoezelen en er niets over zeggen tegen de moeder van Saar. Ik heb het boek dan ook aangegrepen om een gesprekje met Jack aan te gaan over het stiekem doen van iets en dat je beter altijd even eerlijk kunt zijn. Het was leuk geweest als die boodschap ook al in het boek verwerkt zou zijn.

Auteur: Judith Koppens
Illustrator: Eline van Lindenhuizen
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 978 90 448 2991 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een verrukkelijk fiasco

Mia gaat in Rome werken als nanny bij een beroemd gezin, maar dat wordt niet zo’n succes als ze aanvankelijk had gehoopt.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe snel was een velociraptor?

Een boek met interessante feitjes over een dino-soort. Leuk voor kleine kindjes om te leren over dino’s.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dikkie Dik wacht op sinterklaas

Het is pakjesavond en Dikkie Dik wacht ongeduldig of hij ook een pakje krijgt van Sinterklaas.

Lees meer