Eén klein vogeltje

Robin, een klein vogeltje, wordt uit haar boom verjaagd als een man hem omkapt. Hij denkt dat ze als vogeltje gemakkelijk een ander huis kan vinden, maar daar is Robin het niet mee eens. Tot groot ongenoegen van de man neemt ze zijn hoed af en nestelt ze zich daarin, op de schoorsteen van zijn huis.

4/5

Ze deelt een boodschap met alle andere dieren op de wereld; ze moeten de mensen stoppen die hun huizen afpakken. Over de hele wereld trekken dieren in huizen van mensen. Een beer op tafel, giraffen in bed, apen in de badkuip en leeuwen in de wasmand. De mensen worden boos op de dieren, maar de dieren worden nog veel bozer op de mensen. Dan roept Robin iedereen, mensen en dieren, bijeen om te praten. Iedereen wil zijn eigen huis terug. En vanaf die dag doen mensen beter hun best.

Eén klein vogeltje is op het eerste gezicht een grappig verhaal voor kinderen, want een ringstaartmaki op je wc, dat werkt best op de lachspieren. Toch heeft het verhaal een bloedserieuze en hoognodige boodschap; help de dieren van wie het leefgebied steeds kleiner wordt.  Het is mooi dat die boodschap gericht is aan jonge kinderen. Want als zij al met dit besef kunnen opgroeien, dan zal dat vast heel goed gaan helpen bij toekomstige generaties.  Achterin het boek is de bedoeling van het boek nog wat verder toegelicht en worden kinderen opgeroepen om in hun eigen leefomgeving op zoek te gaan naar dieren, bloemen te zaaien voor bijen en vlinders en voedertafels te maken voor vogeltjes. Een stap naar een diervriendelijkere wereld en dus een beter milieu.

Uitgeverij C. De Vries-Brouwers, bedankt voor het recensie-exemplaar.

Titel: Eén klein vogeltje
Auteur: Sheryl Webster
Illustrator: Helen Shoesmith
Uitgeverij: C. de Vries-Brouwers
ISBN: 9789059274136
Prijs: € 17,50

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer