Olivier de olifant, onze grote vriend

In de peuterklas hebben kinderen allemaal hun eigen favoriete spelletjes, maar wat iedereen in de klas leuk vindt, is de glijbaan. Op een dag komt er een nieuweling in de klas, het is Olivier de olifant. Het lijkt erop dat hij hier helemaal niet thuishoort. Hoort hij niet in het oerwoud?

3.5/5

Olivier is groot, dus verstoppertje spelen lukt hem niet. Ook kappertje spelen is geen succes vanwege zijn grootte en het kleine beetje haar dat hij heeft. En als hij met de kinderen op de glijbaan gaat, gaat de hele glijbaan stuk. Alle kinderen in de klas zijn verdrietig, maar al snel is er een kindje dat het zielig vindt voor Olivier, want hij wilde de  glijbaan helemaal niet stukmaken. De kinderen vragen wat Olivier het leukst vindt om te doen; zijn olifantenloopje, en dit gaan ze met z’n allen doen. De hele klas gaat met Olivier op avontuur en uiteindelijk leert Olivier ook hoe hij de spelletjes van de andere kinderen mee kan doen.

Dit boek vertelt het verhaal van een nieuweling in de klas die er niet direct helemaal bij hoort omdat hij er anders uitziet en andere gebruiken heeft. Het verhaal laat mooi zien hoe kinderen hem uiteindelijk toch accepteren en hoe zij dingen van hem leren en hij dingen van hen leert. Doordat er gekozen is voor een olifant is het verschil extra duidelijk en is het voor niemand provocerend. Daardoor is dit een heel geschikt verhaal om kinderen te leren dat iedereen er mag zijn en dat iedereen welkom is. De illustraties doen wel een beetje ouderwets aan, maar de boodschap van het verhaal is erg mooi.

Uitgeverij C. De Vries-Brouwers, bedankt voor het recensie-exemplaar.

Titel: Olivier de olifant, onze grote vriend
Auteur: Sean Taylor
Illustrator: Claire Alexander
Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers
ISBN: 9789053418390
Prijs: € 15,50

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer