Kleine pinguïn is zijn knuffel kwijt

Drie kleine pinguïns zitten samen te eten, maar Tim heeft het te druk met zijn knuffel. Zijn vriendjes Tessa en Tom waarschuwen hem dat hij zijn visjes beter op kan eten, voordat Wally de Walrus ze komt afpakken. Maar Tim is niet bang voor die chagrijnige oude walrus. Ook bij het zwemmen, is Tim druk met zijn knuffel en wordt hij weer door zijn vriendjes gewaarschuwd voor de walrus.

3/5

Na het spelen van walrus-spelletjes is Tim ineens zijn knuffel kwijt. Hij is heel verdrietig. Overal zoeken ze, maar Tim kan zijn vriendje niet vinden. Ineens heeft hij een idee waar hij zijn knuffel gelaten kan hebben. Hij glijdt van de heuvel af en botst bijna tegen Wally de Walrus op. Hij ziet er indrukwekkend uit met zijn grote formaat en enorme tanden. Tessa en Tom gaan er geschrokken op af, maar dan horen ze de walrus lachen. Tim is hem aan het kietelen met zijn knuffel, die Wally voor hem gevonden heeft. En kieteltijd wordt vanaf dat moment een vast momentje van de dag.

Dit vrolijke verhaal met mooie tekeningen van de drie schattige kleine pinguïns heeft een heel herkenbaar onderwerp voor ieder kind: je favoriete knuffel kwijt zijn. Daarnaast is er nog wat spanning toegevoegd door de dreiging van de grote walrus en de uiteindelijke ontmoeting met hem. Daaruit blijkt maar dat iemand wel groot kan zijn en er anders uit kan zien dan jijzelf, maar dat hij daarmee niet meteen gevaarlijk of onaardig hoeft te zijn.

Auteur: Tracey Corderoy
Illustrator: Gaving Scott
Vertaling: Ingrid Hadders
Uitgeverij
: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0477 6

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een verrukkelijk fiasco

Mia gaat in Rome werken als nanny bij een beroemd gezin, maar dat wordt niet zo’n succes als ze aanvankelijk had gehoopt.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe snel was een velociraptor?

Een boek met interessante feitjes over een dino-soort. Leuk voor kleine kindjes om te leren over dino’s.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dikkie Dik wacht op sinterklaas

Het is pakjesavond en Dikkie Dik wacht ongeduldig of hij ook een pakje krijgt van Sinterklaas.

Lees meer