Een streepje tegen

Sarah Scholten is een bijna dertiger met een middelmatig vertrouwen in de man. Als ze in Maarten dan uiteindelijk de ware denkt te hebben gevonden, komen ze na enkele maanden tot de conclusie dat ze er allebei wel klaar voor zijn om te gaan werken aan die kinderwens. Maar die laat zich helaas niet zo gemakkelijk vervullen.

4/5

De diagnose PCOS, verklaart de weinige en zeer onregelmatige menstruaties van Sarah. Als Maarten en Sarah er allebei klaar voor zijn, kan er gestart worden met een behandelplan. Hoop, wanhoop en verdriet wisselen elkaar af, maar elke keer opnieuw blijft de zwangerschapstest negatief. Dat traject, samen met de invloed van de hormonen op Sarahs gesteldheid hebben zo hun uitwerking op de relatie tussen Sarah en Maarten. Gaat de kinderwens van Sarah ooit vervuld worden? En zal de relatie met Maarten het overleven?

Een streepje tegen, wat een toepasselijk gevonden titel, is de debuutroman van Wendy de Liefde die ze heeft uitgegeven in eigen beheer. Voor de blogtour mocht ik het boek lezen en dat was absoluut geen straf. Wat heeft Wendy de weg naar een oh zo gewenste, maar zeker niet vanzelfsprekende zwangerschap mooi omschreven. Dat de roman voor een deel autobiografisch is, kun je zeker wel begrijpen, want de gevoelens en emoties worden heel realistisch weergegeven.

Sarah is gezegend met een paar fijne vriend(inn)en, maar de band met haar moeder is helaas niet al te best. Daardoor krijgt ze behalve de moeite rondom de zwangerschap, nog heel wat op haar bordje.
Wendy heeft tamelijk korte hoofdstukken gemaakt die aangeduid worden met een maand en jaartal. Daardoor verzand je niet in een ellenlang medisch traject, maar worden precies de juiste momenten in het verhaal uitgelicht. Doordat er ook hoofdstukken met heel andere thematiek tussendoor komen, blijft het toch luchtig en ook zeker feelgood. Die balans is heel goed gevonden.

De schrijfstijl van Wendy is erg prettig. Goed leesbare zinnen, fijne humor en levendige gesprekken zorgden ervoor dat ik zo door de hoofdstukken heen vloog en dat ik het boek uiteindelijk met een blij gevoel kon dichtklappen. Een sterk debuut dat zeker nieuwsgierig maakt naar toekomstig werk.

Auteur: Wendy de Liefde
Uitgeverij: Adnan
ISBN: 9789490983994
Prijs: € 21,95

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer