Sinterklaas ABC

Sinterklaas is weer in het land en hoe leuk is het om dan met de kinderen Sinterklaasverhaaltjes te lezen? Letters horen bij Sinterklaas. Van chocolade welteverstaan. Ik vind het dan ook een gouden combinatie, een ABC-boekje in sinterklaasstijl. Dus ik was heel benieuwd toen ik dit compacte boekje in de brievenbus vond.

Bij elke letter is er een leuk rijmpje bedacht met woorden die met de betreffende letter beginnen. Op de linkerpagina zie je de letter, getekend als chocoladeletter met een aantal leuke illustraties in sinterklaasstijl erom heen. De rechterpagina bevat het rijmpje.

Het boekje is compact maar bevat best veel tekst. Door de korte, rijmende zinnetjes vlieg je er echter doorheen en is het een heerlijk voorleesmomentje. We hebben al een ABC-boek in de kast staan van Bobbi, dat ik erg leuk vind om voor te lezen. Maar in Sinterklaastijd is dit écht een heel leuke vervanger. Zeker voor Jack, die nu 4 jaar is en de letters langzaamaan echt een beetje aan het ontdekken is. Maar ook voor kinderen die wat ouder zijn, groep 2, 3 en 4 van de basisschool, blijft dit leuk. Absolute aanrader dus als schoencadeautje!

Uitgeverij Ploegsma, bedankt voor het recensie-exemplaar.

Titel: Sinterklaas ABC
Auteur: Mariska Hammerstein
Illustrator: Juliette de Wit
Uitgeverij: Ploegsma Amsterdam
ISBN: 9789021682440
Prijs: € 9,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een verrukkelijk fiasco

Mia gaat in Rome werken als nanny bij een beroemd gezin, maar dat wordt niet zo’n succes als ze aanvankelijk had gehoopt.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe snel was een velociraptor?

Een boek met interessante feitjes over een dino-soort. Leuk voor kleine kindjes om te leren over dino’s.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Dikkie Dik wacht op sinterklaas

Het is pakjesavond en Dikkie Dik wacht ongeduldig of hij ook een pakje krijgt van Sinterklaas.

Lees meer