Sinterklaas ABC

Sinterklaas is weer in het land en hoe leuk is het om dan met de kinderen Sinterklaasverhaaltjes te lezen? Letters horen bij Sinterklaas. Van chocolade welteverstaan. Ik vind het dan ook een gouden combinatie, een ABC-boekje in sinterklaasstijl. Dus ik was heel benieuwd toen ik dit compacte boekje in de brievenbus vond.

Bij elke letter is er een leuk rijmpje bedacht met woorden die met de betreffende letter beginnen. Op de linkerpagina zie je de letter, getekend als chocoladeletter met een aantal leuke illustraties in sinterklaasstijl erom heen. De rechterpagina bevat het rijmpje.

Het boekje is compact maar bevat best veel tekst. Door de korte, rijmende zinnetjes vlieg je er echter doorheen en is het een heerlijk voorleesmomentje. We hebben al een ABC-boek in de kast staan van Bobbi, dat ik erg leuk vind om voor te lezen. Maar in Sinterklaastijd is dit écht een heel leuke vervanger. Zeker voor Jack, die nu 4 jaar is en de letters langzaamaan echt een beetje aan het ontdekken is. Maar ook voor kinderen die wat ouder zijn, groep 2, 3 en 4 van de basisschool, blijft dit leuk. Absolute aanrader dus als schoencadeautje!

Uitgeverij Ploegsma, bedankt voor het recensie-exemplaar.

Titel: Sinterklaas ABC
Auteur: Mariska Hammerstein
Illustrator: Juliette de Wit
Uitgeverij: Ploegsma Amsterdam
ISBN: 9789021682440
Prijs: € 9,99

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Beer kan niet slapen

Beer is hartstikke chagrijning, want het lukt hem niet om te slapen. Maar de kleine diertjes uit het bos, blijven hem toch helpen.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Peppa’s drukke dag

Leren klokkijken wordt nog leuker, als je het kunt verpakken in een mooi voorleesboek met een klok waarvan je zelf de wijzers goed kunt zetten.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris bestaat al tien jaar, maar wij lazen nog niet eerder een boekje van deze beroemde boer. Hoog tijd dus voor een avontuur, en wel met een luchtballon!

Lees meer