Dikkie Dik wacht op sinterklaas

Van uitgeverij Gottmer ontvingen we een leuk flapjesboek over Dikkie Dik die wacht op Sinterklaas. Het is pakjesavond en Dikkie Dik wacht gespannen of hij ook een cadeautje krijgt van Sinterklaas. Hij besluit om wakker te blijven tot Sinterklaas komt. 

Hij kijkt naar buiten en ziet dat het al donker is en dat de maan door de bomen schijnt. Hij kijkt in de haard, om te zien wat hij daar hoort. Tuurt door het kattenluik of het paardengetrappel is wat hij daar hoort. Daarna besluit hij in zijn mand te gaan liggen wachten. Als hij wakker schrikt is het al licht en staat er iemand voor het raam. En er is een pakje. Wat zou het zijn?

Dikkie Dik is de welbekende luie poes die kinderen al op vele avonturen heeft meegenomen. Ook in dit flapjesboek blijkt hij de slaap niet de baas te kunnen blijven, maar toch wordt hij verrast door Sinterklaas. Het is een leuk boekje voor de kleinste kindjes (vanaf ongeveer 1 jaar) om samen met Dikkie Dik in spanning af te wachten en te ontdekken wat er allemaal achter de flapjes schuilgaat. 

Dank aan uitgeverij Gottmer voor het recensie-exemplaar.

Auteur en illustrator: Jet Boeke
Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken
ISBN: 9789025775650
Prijs: € 11,99 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare artikelen

Boekrecensies Feelgood Kristie leest

Een verrukkelijk fiasco

Mia gaat in Rome werken als nanny bij een beroemd gezin, maar dat wordt niet zo’n succes als ze aanvankelijk had gehoopt.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Hoe snel was een velociraptor?

Een boek met interessante feitjes over een dino-soort. Leuk voor kleine kindjes om te leren over dino’s.

Lees meer
Boekrecensies Kristie leest voor Prentenboeken

Sinterklaas ABC

Een leuk boekje vanaf ongeveer vier jaar om in Sinterklaassfeer kennis te maken met alle letters van het alfabet.

Lees meer